Faki (Kmetija: nov začetek): Govorice o zmagovalcu se ne končajo

Faki (Kmetija: nov začetek): Govorice o zmagovalcu se ne končajo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
21. 12. 2015

Po tem, ko je Nova štiri mesece sledila slehernemu koraku tekmovalcev druge sezone kmečkega šova, smo se pretekli petek odpravili tudi na finalno oddajo v Prekmurje, kjer smo skupaj nazdravili novemu zmagovalcu Fakiju. Le trenutek po tem, ko je v zrak dvignil svoj veliki ček, smo preverili vse govorice, ki so se na uredništvu nabrale v zadnjih tednih.

Fakijeva hči Hanna nam je povedala, da bosta zdaj z očijem nadomestila vso zamujeno igro.
S Francem sta ostala prava kolega do konca, saj sta Fakijevo zmago pozdravila v objemu.
Z Marušo si želita zamenjati malo najeto sobico v ljubljanski Rakovi jelši za manjše stanovanje.

Najbolj glasna je bila brez dvoma tista, ki je namigovala na to, da je imel sicer simpatični Faki bližnje srečanje z organi pregona. Preverili smo torej, zakaj se je moral pred kratkim zglasiti na sodišču. A Faki je povedal, da za vpletenost v sodne postopke ni bil kriv sam. "Slišal sem te govorice in res sem moral obiskati sodišče, ampak sem v tem postopku nastopal samo kot priča. Nisem bil niti obtožen niti tožen. Šlo je za to, da je moj brat delal z neko osebo, zapletlo pa se je pri denarju. Brat je rekel, da je bil on dolžen njemu, ta oseba je trdila nasprotno, prišlo je do prerekanja in pretepa, to pa je tudi to," nam je povedal Faki in dodal, da mu je za takšne govorice čisto vseeno, saj nič od tega, kar se govori, ne drži. In če je slišal enako kot mi, potem sta vlom in kraja, o katerih se je govorilo, zdaj preteklost, saj je Faki glede teh zadev na sodišču zaključil.

Postati želi gostinec

In čeprav je v oddaji večkrat dokazal, da je zaupanja vreden gradbenik, mu je v preteklosti propadel posel, govorilo se je, da je šlo njegovo gradbeno podjetje v stečaj. "Imel sem gradbeno podjetje, ki se je ukvarjalo z gradnjo od temeljev do strehe. Takrat nam je veliko ljudi ostalo dolžnih, mi pa smo morali plačati delavce. Ta denar smo sicer nabrali, vendar je potem podjetje propadlo. Zdaj se sicer ta postopek vleče že nekaj let, ampak ne verjamem, da bomo kdaj videli ta denar," nam je povedal Faki, ki je svoje prvo podjetje zaprl pred nekaj leti. "Po tem smo poskusili še enkrat, ampak ob nepravem času, saj se je takrat ravno začela kriza in enostavno ni šlo," je še dodal Faki, ki je bil do odhoda v oddajo zaposlen v prijateljevem gradbenem podjetju. "Pred odhodom v kmetijo sem prekinil delovno razmerje, morda se zdaj, po oddaji, vrnem, vendar bi se rad poskusil še v čem drugem. Ponovno bi odprl kaj svojega, najraje kakšen lokal ali pa restavracijo s hitro hrano," je še dodal.

Njun sanjski dom

In ko smo se po Marušinem odhodu iz oddaje odpravili v njuno stanovanje, nam je ta povedala, da si želita denar porabiti za rešitev stanovanjske krize. Kot nam je simpatični parček pojasnil tokrat, je načrt še vedno med tistimi, ki bi si jih v prihodnosti želela uresničiti, kot pravita, pa kljub zmagi ostajata skromna. "Mislim, da z Marušo ne bi šla iz Ljubljane. Jaz se tu dobro počutim, pravzaprav pa z Marušo ne potrebujeva veliko, samo kakšno svoje manjše stanovanje, v katerem bi bila še kakšna sobica za mojo hčerko Hanno," nam je povedal in dodal, da kljub načrtom za prihodnost z Marušo o poroki ne razmišlja. "O poroki ne razmišljam niti v hecu. Enkrat sem bil že poročen in sem se ločil, zato za zdaj ne razmišljam o poroki. Mislim, da bom zdaj veliko dlje v zvezi pred poroko," še pove.

Kaja Milanič