Fashionable Ann: Ko pravljica postane resničnost

Fashionable Ann: Ko pravljica postane resničnost (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
23. 4. 2019

Modni oblikovalec Marjan Krnjič in maneken Jožef Sraka, ki skupaj soustvarjata pod blagovno znamko MK Exclusive, sta po odmevni zgodbi London Overdose naredila še en korak bližje sanjam, saj je njuna pravljica postala zgodba.

Zgodba, ki je v bistvu pravljica. Talentirana in drzna mladeniča, ki se ne bojita novih izzivov, sta namreč že pred časom obiskala tečaje kreativnega pisanja, dogodki, ki so se zgodili nekaj mesecev nazaj pa so bili obema inspiracija za pisanje pravljic za otroke. Navdih za pravljice (prva pravljica, ki je že postala 'best seller' med otroškimi knjigami in je na voljo v angleškem jeziku) sta črpala tako iz dosedanjega dela in okolja, kot tudi iz domačega okolja ter okolja na Otoku.

Kako sta prišla do ideje, da svojo kreativnost pokažeta še na področju pisanja?

Z Jožetom sva v Londonu že pred leti obiskala tečaje kreativnega pisanja. Zato je bilo logično, da bova čez čas tudi kaj napisala. Letos naju je obiskala dobra prijateljica in oblikovalka Anna Paynich s svojo hčerko Anayo in nekako inspiracija je prišla sama od sebe. V tem obdobju sva spoznala tudi svetovno znano manekenko in modno oblikovalko Naomi Campbell, ki naju je prevzela s svojim karakterjem tako zelo, da sva lik glavne junakinje oblikovala po njej.

Za katero ciljno publiko ustvarjata ter od kod črpata ideje za zgodbe?

Inspiracijo za pravljice sva črpala iz dosedanjega dela in okolja, v katerem sva bivala tako v Sloveniji kot tukaj v Londonu. Pravljica, ki sva jo ravnokar izdala je namenjena otrokom vseh starosti. Pri branju in razumevanju pravljice lahko priskočijo na pomoč tudi starši.

Kdaj in v katerem jeziku lahko pričakujemo prvo pravljico?

Delava na seriji otroških pravljic, ki bodo izdane vsaka samostojno. Prvo pravljico sva izdala pod ameriško in angleško založbo ter je napisana v angleščini. Eskluzivno distribucijo tiskane izdaje ima Amazon. Seveda pa si lahko elektronsko verzijo izposodite tudi v domači knjižnici ali preko katere svetovne knjižnice (Apple Books ipd.)

Kdo vama je priskočil na pomoč pri ilustraciji glavnih junakov?

Ker sva sama oblikovalca sva najdlje iskala ilustratorko, ki bi najino idejo prenesla na papir v najinem stilu, ki sva ga gradila leta. Za ilustracije glavnih junakinj je zato poskrbela Tina Knez.

Nam lahko vsaj malo namigneta, o čem govoriva pravljica Fashionable Ann?

Glede osrednje junakinje lahko poveva, da je inspiracijo za njo bila tudi Naomi Campbell, dogaja pa se v kraljevi Angliji.