FB Acrobatics: Očarala navječjo svetovno televizijsko hišo

FB Acrobatics: Očarala navječjo svetovno televizijsko hišo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
6. 9. 2017

Znano je, da akrobata Filip in Blaž vedno znova hrepenita po novih izzivih, v zadnjih nekaj mesecih sta se za njimi podala celo prek slovenskih meja. Na začetku julija sta tujino prinesla k nam – zasnubila ju je svetovno največja in najstarejša televizijska hiša s sedežem v Londonu, ki zaposluje več kot 35 tisoč ljudi po vsem svetu.

Odzvala sta se na njihovo povabilo za snemanje dokumentarnega potovalnega programa, ki predstavlja zelene prestolnice in njihov razvoj ob reki Donavi in njenih pritokih. Ekipi novinarjev BBC sta Ljubljano razkazala na malce drugačen način.

"Kot Ljubljančana, ki veliko časa preživiva na mestnih ulicah z malenkost na glavo obrnjenim pristopom do življenja, sva naredila akrobatski sprehod čez center in poučila ekipo iz Anglije o življenju v najlepšem mestu na svetu," nam je zaupal Filip.

Ker navsezadnje nista tako informativna kot naključni turistični vodnik, sta nalogo z odliko pravila v svojem slogu – s pomočjo raznih akrobacij, salt in drugih dih jemajočih podvigov. Ljubljano sta prikazala s svojega zornega kota: "Ekipa je vsakih nekaj minut obstala in samo občudovala najine vratolomne podvige," nista mogla skriti navdušenja. Niti nad tem, kako počaščena sta, da sta bila tista srečneža, ki bosta Ljubljano predstavila širnemu svetu.

Priporočamo