Festival Carniola v Kranju

Festival Carniola bo vsak čas zavrtel kalejdoskop kulture (foto: Nina Blaž) Nina Blaž
Vir: Govori.se
19. 8. 2010

V petek, 20. avgusta se bo v Kranju pričel že osmi Festival Carniola, ki je močno zasidran v gorenjskem in širšem slovenskem kulturnem prostoru.

Tudi letos bo festival ponudil pester program s koncerti klasične in popularne glasbe, gledališkimi predstavami, opero, filmom ter spremljevalnim otroškim programom.

Že jutri vse obiskovalce čaka brezplačni otvoritveni koncert skupin Darkwood Dub in Moveknowledgement, v nedeljo, 22. avgusta, pa mehiški večer z Mariachi Internacional Alma de México.

Nastopili bodo tudi vrhunski glasbeni izvajalci: Josipa Lisac, skupina Sambadebluez, skupina Terrafolk in Simbolični orkester (dirigent: Izidor Leitinger), skupina Laibach (z Revisited programom) ter Teresa Kaban in Henryk Blazej.

V okviru gledališkega programa bo Festival Carniola ponudil naslednje predstave: J. B. Molière: Skopuh (Mestno gledališče Ljubljansko), Mark Ravenhill: Kok ti men zdej dol visiš (Slovensko mladinsko gledališče), Ivana Djilas: Patty Diphusa, izpovedi pornodive (Društvo Familija in Mestno gledališče ljubljansko) in Stendap večer s člani KUD-a KIKS.

V sklopu festivala si bo moč ogledati komično opero v treh dejanjih - Franz Joseph Haydn: Apotekar (SNG Opera in balet Ljubljana) in filmsko komedijo Vsega je kriva Nina, zaključek festivala pa bo 26. septembra zaokrožil Lojze Krajnčan z Velikim simfoničnim orkestrom.

Obiščite www.festivalcarniola.com, izberite si dogodek zase in pridite uživat v gorenjsko prestolnico.

Vstopnice so že na voljo na vseh Petrolovih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji ter na drugih prodajnih mestih Eventima.