Filip Flisar: Hrani krvave slike

Filip Flisar (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
5. 4. 2012

Na Filipa Flisarja, izjemnega 24-letnega svetovnega prvaka v smučarskem krosu, so ponosni tudi doma. Filip ima namreč še mlajšega brata, ki je prav tako nekoč treniral smučanje, pozneje rokomet, zdaj pa se je predal bobnom.

Žal ga na glasbenih odrih še ne morete videti, saj s svojo skupino pridno vadi doma ... Filipova mama je po poklicu revizorka, oče pa je zaposlen v Kliničnem centru, kjer popravlja zahtevno medicinsko opremo.

Ker je Filipov šport zelo nevaren, nas je seveda zanimalo, ali to pomeni, da ga kar oče oskrbi, ko je poškodovan. "Pozdraviti me ravno ne more, lahko pa je prisoten pri operaciji za vsak primer, če se aparature pokvarijo. Kot otrok nisem veliko jokal, bil pa sem kar divji in sem se večkrat poškodoval. V družinskih albumih so otroci običajno lepi, jaz pa sem na slikah vedno ves krvav," se v smehu spominja Filip, ki je vesel, da starša nista delala panike zaradi kakšnih modric ali hrast.

"Mama in oče sta me vzgajala, da se moram znajti sam. Nikoli nista odreagirala na metanje po tleh v trgovini, zato sem kmalu ugotovil, da to nima pravega učinka," pravi Filip, ki je tako že kmalu postal odgovoren, kar mu je zagotovo pomagalo tudi pri športni karieri.

Redno doštudiral

Filip pravi, da v šoli ni bil niti pretirano priden niti kak hud porednež. "V osnovni in srednji šoli nisem bil pretirano priden, poreden pa tudi ne. Zdaj sem pred diplomo iz biosistemskega inženiringa. V srednji šoli se nisem posebno trudil za dobre ocene, v zadnjem letniku pa se mi je zdelo frajersko, da bi bil odličen, zato sem tudi bil. Vedno sem se rad dokazoval, in to ne le v športu," pravi Filip, ki je vsekakor eden od redkih vrhunskih športnikov, ki mu je uspelo redno študirati, in to celo zelo uspešno. "Moje povprečje na fakulteti je bilo približno 8,6 ..."