Filip Flisar: Javno opravičilo in denarna kazen

Policisti so Filipa 
želeli obvladati, a se 
ni želel pomiriti 
in je še naprej 
nameraval uničevati. (foto: GORAN ANTLEY) GORAN ANTLEY
Vir: Nova
18. 3. 2019

Pustovanje na Ptuju je znano po tem, da se v Karnevalski dvorani številni sprostijo in prepustijo zabavi. 

Nekateri celo preveč in pride do incidentov. Kjer pa ne manjka tudi alkohola. To je bilo tudi krivo za to, da so nekdanjega svetovnega smučarskega prvaka, krosista Filipa Flisarja, pridržali policisti. “Tisti, ki me poznajo, dobro vedo, da je za mano zelo težko leto,” je povedal Filip, medtem ko se je javno opravičil za svoje neprimerno vedenje in incident, ki ga je povzročil na Ptuju. Med pustovanjem se je namreč pod vplivom alkohola zapletel v incident in vinjen udaril po reklamnem panoju in nato razbil še vetrobransko steklo policijskega vozila.

Čeprav so ga policisti poskušali umiriti, se Filip ni pustil, zato so ga pridržali do streznitve. “Če zadnjih 24 ur niste preživeli v popolni izolaciji, ste verjetno zasledili, da sem si priboril zelo nečastni naziv najbolj opevane maškare 2019,” je zapisal Filip, ki pa je že kmalu po incidentu odpotoval na še eno tekmo. Kot so nam zaupali njegovi domači, je bila situacija doma prehuda zanj, čeprav se je za svoja dejanja vsem opravičil.

Opravičilo

Filip je prevzel popolnoma vso odgovornost in za to bo nosil še dodatne posledice. Smučarska zveza Slovenije je namreč sprejela disciplinski ukrep zoper Filipa Flisarja in mu izrekla plačilo denarne kazni v višini 1.500 evrov, ta sredstva pa bodo v celoti namenjena razvoju mladih tekmovalcev. Po pogovoru s Filipom, ki se je opravičil tudi njim, kot vsem navijačem ter ljubiteljem zimskega športa in športnikom, je bil postopek izreka disciplinskega ukrepa tudi zaključen. Filipa čaka še plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Na njegovo srečo pa se je ognil postopka v Slovenski vojski, kjer je uradno tudi zaposlen, saj ta ne spremlja svojih pripadnikov zunaj delovnega časa. “Ker sem človek, ki stoji za svojimi dejanji in sem se čutil odgovornega do vseh vas, sem včeraj tudi stopil pred kamero in za 24ur povedal točno, kaj se je zgodilo. Tisti, ki me poznajo, dobro vedo, da je za mano zelo težko leto, in to pusti določene posledice, kar pa nikakor ne opraviči mojih dejanj in definitivno nisem ponosen nase.

Bi vas pa prosil, da me vsaj delno razumete, da je biti Filip Flisar morda zelo fajn na prvi pogled, ampak verjemite mi, da ni lahko iti pustovat s svojo punco in prijatelji ter se imeti z njimi fajn, medtem ko nate pritiska polna dvorana pijanih ljudi, ki imajo dobre ter slabe namene, in ti mečejo zlobne komentarje,” je na svojem Facebook profilu še zapisal Filip.

“Žal mi je, da se je to zgodilo in rad bi se opravičil vpletenim policistom, Smučarski zvezi, sponzorjem in vsem, ki sem jih kakorkoli prizadel. Čeprav se dnevno dogajajo dosti hujše stvari, se zavedam, kdo sem, in da s takim dejanjem zapišem zelo odmevno zgodbo in jo bom tudi - po domače povedano - požrl.”

Besedilo: MIMA // Fotografije: Goran Antely