Filip Flisar je prekolesaril tri države v enem dnevu!

Filip Flisar je prekolesaril tri države v enem dnevu! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
1. 11. 2017

Vedno nasmejani velikan belih strmin Filip Flisar, ki se odlično znajde tudi na kolesu BMX, je imel pestro poletje. Časa za oddih je bilo bolj malo, vendar je poskrbel, da je bil pobeg iz vsakdana nekaj posebnega. Med drugim se je odpravil čez reko Muro v medžimurski svet zdravih užitkov, v LifeClass Terme Sveti Martin.

"V medžimurskih termah sem bil prvič in zelo so me pozitivno presenetile. Sprostiš se v trenutku, ponujajo pa toliko aktivnosti, da ti nikakor ne more biti dolgčas," je svoje vtise delil Mariborčan, ki je z brki navdušil tudi naše sosede. V intervjuju nas je s simpatičnimi odgovori popeljal skozi svoje pustolovščine. Med drugim je povedal, da ga je očarala odlična hrana, v Medžimurje pa se bo morda vrnil na priprave. Preizkusil je vse, od bazenov, velnesa in savn, edini prostor, ki je ostal nedotaknjen, je bila telovadnica, ki jo bo izkoristil ob naslednjih pripravah. Medžimurske terme sledijo antropozofskemu nauku Rudolfa Steinerja, ki zagovarja pogled na življenje kot celoto.

To je čutiti predvsem v prenovljenem termalnem bazenskem kompleksu, seveda pa Filip ni ostal med štirimi stenami. Pokrajina namreč slovi kot raj za kolesarje. "Vse je zelo dostopno in kolo je najboljša izbira. Na voljo je izposoja na recepciji in tudi ljubiteljski kolesarji brez težav prekolesarijo in si ogledajo vso okolico, ki je zelo pestra. Mlin na Muri, prva naftna vrtina, jelenja farma in vinske kleti – vse je na tej poti. V nekajurnem izletu lahko prekolesariš kar tri države – Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko. Tako da se lahko potem vsak malo pohvali, da je postal profesionalni kolesar in prekolesaril kar tri države v enem dnevu," se pošali simpatični Štajerec, ki si po vsaki fizični aktivnosti privošči velik, a hranilen obrok. "Hrana je bila res neverjetna, na voljo pa je zelo pester in zdrav izbor. Zjutraj prijazna gospa speče jajčka po želji, potem si postrežeš z domačim jogurtom in izbiraš med drugo ponudbo. Večerje so raznovrstne in vsak dan ponujajo velik nabor jedi. Edina slaba stvar hrane je to, da se hitro znajdemo v skušnjavi in se težko odrečemo pretirano polnim krožnikom. Vsaj jaz sem imel to težavo. Zato čez dan pridno kolesarimo, da si potem lahko privoščimo kak krožnik več."

Filip Flisar: Prekolesaril tri države v enem dnevu

Slovenci imamo radi medžimurski raj

Medtem ko je za Slovence hrvaška obala že od nekdaj zelo priljubljena počitniška destinacija, pa se vedno več dopustnikov odloča tudi za obisk Medžimurja. Pokrajina, ki je sicer najbližje Prekmurcem in Štajercem, a hitro dostopna tudi preostali Sloveniji, je namreč v zadnjem letu doživela rast števila obiskovalcev iz Slovenije. Hrvaška turistična skupnost opaža, da je več obiska LifeClass Term Sveti Martin predvsem v mesecih pred sezono in po njej, ko pokrajina ponuja idealne razmere za različne športne aktivnosti. Medžimurje je namreč znano ne samo po svoji bogati kulturni dediščini, temveč predvsem kot ena izmed najbolj privlačnih hrvaških pokrajin za kolesarjenje. Tisti, ki svoj prosti čas radi preživljajo na kolesu, lahko raziskujejo čudovito medžimursko pokrajino s številnimi naravnimi danostmi. Prav zaradi tega je med slovenskimi gosti možno zaslediti predvsem veliko profesionalnih kolesarjev. Medžimurske terme so že obiskali Primož Roglič, Tanja Žakelj, Gregor Gazvoda, Kristjan Koren, Luka Pibernik, Primož Ravnik, Marko Baloh in Tomaž Humar.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Foto: Primož Predalič, osebni arhiv