Filip Flisar je zaradi neuspelega lova na medaljo žalosten, a dovolj nor, da bo vztrajal do Pekinga!

Filip Flisar je zaradi neuspelega lova na medaljo žalosten, a dovolj nor, da bo vztrajal do Pekinga! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 2. 2018

Žalostni Filip Flisar, ki je na olimpijski tekmi v smučarskem progi v Phoenix parku zasedel sedmo, še v lovu na olimpijsko kolajno še ne misli odnehati. Zaenkrat o tem sicer samo razmišlja, pravi, da je do takrat še veliko časa, tako da ne ve, kaj se bo v štirih letih zgodilo.

Filip Flisar je žalosten, a dovolj nor, da bo vztrajal do Pekinga!

Ga pa samo misel na olimpijske igre žene naprej, tako da bo kariero zagotovo podaljšal, ne glede na dejstvo, da bo v naslednji sezoni že tudi v vlogi očeta.

"Očetovstvo pri tem skoraj zagotovo ne bo igralo nobene vloge, dovolj pa sem nor, da kariero povlečem do naslednjih iger, ampak glejte, kako je to. Včeraj, ko sem šel spat, sem si rekel, do olimpijske tekme je že 18 ur. A je dolgo trajalo, koliko ur mora šele preteči do Pekinga," je po olimpijski tekmi dejal Flisar, ki se nikakor ne more sprijazniti z dejstvom, da v svoji zakladnici ob vseh velikih uspehih nima olimpijske kolajne.

"To me res moti, zato sem danes žalosten človek. Ne vem, ali sem bolj žalosten danes, ali sem bil bolj lani na svetovnem prvenstvu, ko mi je v Sierri Nevadi zaradi nesreče iz rok ušla nova kolajna na svetovnem prvenstvu. Na novo priložnost bom moral čakati štiri leta, prej na žalost olimpijski prvak ne morem postati," ne more skrivati slabe volje priljubljeni "brko".

Mariborčan zatrjuje, da je v zadnjih letih storil prav vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi osvojil kolajno, a njegov čas očitno še ni prišel. Tokrat so bili na vrsti drugi, v karavani pa ni tekmovalca, ki bi lahko računal, da bi na vsakem tekmovanju osvojil odličje. To dokazuje tudi to, da je Francoz Jean Frederic Chapuis, branilec naslova, svetovni prvak in večkratni zmagovalec svetovnega pokala tokrat izpadel že pred Slovencem.

"V našem športu ni tako kot v alpskem smučanju, ko startna številka vsaj do neke meje pokaže realno vrednost. Mi pa smo bolj izenačeni, enkrat uspe enemu, drugič drugemu," meni Flisar in zatrjuje, da je bil ves čas tekme dovolj osredotočen na njo, zbranosti mu niso odvzeli niti številni padci.

"Padci in poškodbe so sestavni del našega športa, je neugodna in nevarna disciplina. Na to smo pripravljeni, pri nas nikoli ne veš, kaj se bo dogajalo. Odmori, ki jih je bilo danes kar veliko, nam ne pridejo do živega, Jasno pa je, da sočustvujemo z reveži, ki se poškodujejo," se na padce ni posebej oziral slovenski smučar, ki je nekaj podobnega doživel na prejšnjih igrah v Sočiju, kjer se je poškodoval pri padcu v polfinalu.