Filip Flisar je že od nekdaj počel neumnosti

Filip Flisar (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lea
25. 7. 2013

Smučarski krosist Filip Flisar se je že kot otrok naučil pritegniti pozornost. In to na prav poseben način. S svojimi vragolijami je svoje starše nenehno držal pokonci.

"To ni skrivnost, da sem že od nekdaj počel neumnosti. Sploh tiste prepovedane, ko ti starši rečejo, da ne smeš tega in onega, ti pa to vseeno narediš! (smeh) Danes pa starši preveč pazijo svoje otroke in skačejo okoli njih. Morali bi jih prepustiti samostojnosti. Kako se bodo naučili odrasti?

Še najbolj smešno se mi zdi, ko vidim na primer, da otrok pade, potem pa starši iz tega padca naredijo vik in krik ter tečejo k otroku. Mene sta moja dva, kadarkoli sem padel, slikala.

Če pogledate naše družinske albume, so polni fotografij, ko sem na tleh, na glavi, na hrbtu ali v kakšnem drugem položaju padca. Vsi naši družinski prijatelji se na ta račun šalijo, saj sem bil še na slikah nenehno krvav in potolčen. Ampak to je bil del mojega odraščanja. Zato pa sem zdaj toliko odpornejši!" (smeh)

O nesmiselnosti kaznovanja otroka za vsako figo in neupoštevanju osebnostnih značilnosti so v uredništvu Lise napisali tudi poučen članek z naslovom Posledice trde vzgoje. Vabljeni k branju!