Filip Flisar: Njegovo dekle je navajeno vsega hudega!

Filip Flisar: Njegovo dekle je navajeno vsega hudega! (foto: Brane T. Červek) Brane T. Červek
Vir: Nova
27. 6. 2017

Pred kratkim se je slovenski smučarski krosist Filip Flisar v družbi inštruktorja preživetja v naravi Braneta Červeka podal na nepredvidljivo avanturo – globoko v gozd, kjer se je preizkusil tudi na divjem terenu.

To je odlično izhodišče pred poletnimi počitnicami, ko ga čaka veliko število treningov, nekaj časa pa mu bo ostalo tudi za počitek.

"Dekle je navajeno vsega hudega, zato nad mojo odločitvijo ni bilo presenečeno," je pojasnil Filip na vprašanje, kaj je o njegovih avanturističnih podvigih in njegovem preživetju v naravi rekla njegova nova boljša polovica.

Zaradi poškodbe je bila sicer njegova preizkušnja nekoliko prilagojena, kljub temu pa zdaj že po načrtuje trenira dalje. "Zdaj je poškodba že sanirana. Posledic ne bo, tako da me poleti čakajo številne priprave, malo pa se bom tudi spočil," je pojasnil Filip, ki se bo z dekletom za dva tedna odpravil na morje, morda še kak vikend vmes, drugače pa bo poletne mesece namenil treningom. "Prihodnje leto so tu olimpijske igre, zato ni druge. To je velik cilj vsakega športnika in sam že vse življenje gradim na tem," je priznal športnik, ki tudi poleti ni pretirano pri miru.

Na ležalniku zdrži le dan ali dva, potem pa z dekletom hitro poiščeta nove dejavnosti in začneta raziskovati okolico. "Nekaj se more dogajati. Ne potrebujem fizičnega počitka. Odkar sem bil otrok, sem v gibanju, zato ne potrebujem odmora, temveč poskušam kar se da izkoristiti dano lokacijo. Rad se kopam v morju, všeč pa mi je predvsem skalnata obala, saj rad skačem v globino morja," je še povedal Filip.

Nika Arsovski