Filip Flisar premišljuje o otroku

Filip Flisar premišljuje o otroku (foto: Goran Antley, Mediaspeed) Goran Antley, Mediaspeed
12. 2. 2015

Filip Flisar, ki so se mu uresničile sanje in je pred tednom v Kreischbergu v smučarskem krosu postal svetovni prvak, nas je osvojil s svojim smehom in humorjem. Zaupal nam je tudi, katero dekle mu je ukradlo srce, s čim se ukvarja in ali se ljubezen na daljavo obnese. Spregovorili pa smo tudi z njegovo mamo Jelko, ki mu vsa ta leta stoji ob strani.

Z Indiro sta ločena največ tri tedne.

Story: Kaj so poleg smučanja vaše strasti v življenju?

Hrana je zagotovo prva! (smeh) Poleg tega se rad s prijatelji vozim s kolesi. Rad se kam odpravim s svojim dekletom. Rad imam tudi glasbo. Moja velika strast so kvalitetne stvari, ne glede na to, za katero stvar gre. Od kvalitetnih nožev do kvalitetnih avtomobilov in tako naprej.

Story: Ste pravi adrenalinski odvisnik. Kdaj se je začela ta ljubezen do adrenalina?

Ljubezen do adrenalina je v meni prisotna že od malih nog. Odkar sem se rodil, je vse kazalo na to. (smeh) To je del mojega karakterja, ta pa se spreminja samo ljudem brez hrbtenice. Mene spremlja to že od malega.

Story: Kaj so vaši starši menili o vaši ljubezni do ekstremnih športov?

Slediš trendom, kajne, saj mama je igrala klavir pa to, šala. (smeh) Nisem ravno sledil trendom, ampak je vseeno super, nikogar ni strah, zaupajo mi. To delam in radi me gledajo, tako da ni problema.

Story: Ste tudi ljubitelj potovanj. Katero je na vas naredilo največji vtis?

Vsako je bilo na svoj način posebno. To je podobno, kot da bi me vprašali, kje je bila najboljša hrana. Nekje ti je bilo nekaj dobro, drugje nekaj drugega, spet drugje nekaj tretjega. Rad grem v Ameriko, ker imam tam prijatelja, tam mi je res super. Kamorkoli sva do zdaj odpotovala z dekletom, nama je bilo všeč. Ponavadi je vedno povsod vse okej, tako da ni panike.

Story: Ste že načrtovali kakšno potovanje za letos?

Spet grem v Ameriko. Moj dobri prijatelj se poroči in jaz sem družica, no, ne ravno družica, ker sem moški, sem moška družica. (smeh) Potem pa sem razmišljal, da bi šla s punco še na Kubo. Rad bi odpotoval tja, dokler še imajo takšen režim, kot ga imajo, dokler Amerika vsega tega ne prevzame. Vsi vemo, da je hrana tam fenomenalna in poceni. Pa gremo, da si naročimo kakšne jastoge pa pojemo vse, kar je možno! (smeh)

Story: Vrhunski športniki imate ponavadi veliko oboževalk, ste tudi vi oblegani?

Da, imam kar veliko oboževalcev, moških, žensk, to pač spada zraven.

Story: Vas oboževalke mogoče tudi zasuvajo z zasebnimi sporočili na družbenih omrežjih?

Mogoče tudi s kakšnimi provokativnimi vprašanji? Ja, dostikrat dobim kaj takega. Če drugega ne, se kakšnemu sporočilu nasmejem. Včasih res kakšne zelo zanimive stvari dobiš, to pač spada zraven. Ženitne ponudbe pa še nobene nisem dobil. To, kar dobim, je nekaj normalnega in seveda ne pomeni, da bom takoj zagrabil pa nekam šel. (smeh)

Story: Je bila mogoče kakšna oboževalka še posebej ekstremna v svojih dejanjih?

Ko sem bil kar dosti mlajši, je bila ena res zelo zaljubljena vame, in me je nenehno klicala, da res nisem več vedel, kaj naj naredim. Tako je bila vztrajna, da mi je prekipelo in sem ji dal kar mamo na telefon. Sem rekel mami, daj, prosim, ti ji povej, potem pa je prenehala klicariti. Drugih ekstremov pa ni bilo. Imam srečo, da nisem Robbie Williams ali pa Ashton Kutcher. (smeh)

Story: Kar nekaj časa ste že srečno zaljubljeni, to drži?

Tako je, res sem.

Story: Mi lahko malo več poveste o svojem dekletu?

Ne želim preveč poudarjati, kdo je moje dekle. Pomembno mi je, da sva srečna in da sva skupaj. Je bolj zame kot za druge.

Story: Kje in kako sta se spoznala?

Je vzgojiteljica v vrtcu in vsako leto organizirajo kolonijo za otroke. V kolonijo vedno povabijo na obisk tudi kakšen znan obraz. Tako so se tisto leto odločili, da povabijo mene, in pisala mi je, če jih obiščem. Glede na to, da nisem star ravno 70 let, da bi mi morala napisati kakšen dopis, me je kontaktirala kar prek Facebooka. Potem sem si seveda ogledal njene slike na Facebooku pa me je njena lepota takoj očarala. Ko sem jih obiskal, sva se malo pogovarjala in nato se je kar hitro iskrica vžgala.

Story: Skupaj sta že skoraj dve leti, čez nekaj dni praznujeta obletnico, kako jo bosta preživela?

Krasno, tako kot vedno, na tekmi bom, žal. Obletnico praznujeva v začetku februarja in zaradi mojih športnih obveznosti je v tem obdobju žal vedno tako. Res mi je žal, da je tako, a bova proslavila takoj, ko se vrnem.

Story: Vas kdaj spremlja tudi na tekmovanjih v tujini?

Ponavadi ne pride, ker tam ne bi imela kaj početi. Če so tekme blizu, gre zraven, seveda, kdo ne bi, na tekmah res nimam nobenega časa, da bi ga tam posvetil tudi njej. Imam veliko dela, treningov, bi ji bilo res dolgčas. Drugače me pa podpira od doma.

Story: Med sezono ste veliko odsotni, se ljubezen na daljavo obnese?

Takoj po tekmi se vedno vrnem domov. Največ sva ločena tri tedne, pa še to se zgodi enkrat na leto. Pridem domov in spet grem pa spet pridem in ni večjih stresov. Če si konstantno skupaj, spet ni preveč dobro. Mislim, da imava midva ravno pravo mero.

Story: Razmišljate mogoče že o poroki? Ste za zakon?

Ja, enkrat se bom poročil, malo bom še počakal, enkrat pa seveda, ja.

Story: Kaj pa otroci, že razmišljate o tem?

Stari oče bom, to je jasno! Zdaj sem star 27 let. Moj največji cilj so naslednje olimpijske igre, ki bodo čez tri leta, ko bom star 30 let. Otroka narediti nikoli ni pravi čas, se mi pa zdi škoda, da bi ga imel pred olimpijskimi igrami, ker je nemogoče biti dober oče in dober športnik hkrati.
Ko bom imel otroka, hočem od otroka nekaj imeti. Ne, da bom jaz na smučanju, on pa mi bo doma rastel. Potem ne potrebujem otroka, ampak imam lahko psa. Otroka bom imel takrat, ko se mu bom res lahko posvetil. Ko mu bom lahko kadarkoli rekel, mali moj, pojdiva. Pa si bom nataknil rolerje, prijel voziček in se brezskrbno odpeljal na sprehod z njim.

Filipova mama o njegovem dekletu

Filip je tudi že nekaj časa srečno zaljubljen, njegovo srce pa je osvojila postavna Indira Fajič. Žal pa je mladi parček precej skrivnosten in se ne želi izpostavljati javnosti. Seveda so obleganja in pritiski medijev zaradi tega še večji. Nam je pa njegova mama zaupala, da je vesela, da ima takšno snaho. "S snaho sem zelo zadovoljna. Tako bom rekla: Filip si jo je izbral in Filip jo bo imel. Pomembno je, da sta onadva srečna."

Napisali Milena Novak in MIMA