Filip Flisar prizna, da je kot en velik otrok!

11. 7. 2015

Filip Flisar je točno takšen, kot ga vidimo na televiziji. In čeprav ga navadno spremljamo na belih strminah, se je Story tokrat z njim družil v veliko bolj intimnem okolju. Prav v času, ko z dekletom Indiro zaključujeta opremljanje svojega stanovanja v Mariboru, smo namreč spregovorili o njegovih prihajajočih načrtih, ljubezni in o tem, kaj o njegovih značilnih brkih meni njegova partnerica.

Čeprav so brki del Filipovega življenja vsaj enkrat dlje kot njegovo dekle, je slednja osvojila že vse kotičke njegovega srca. Letos sta namreč praznovala drugo obletnico, čeprav je začetna ljubezen že minila, pa je Filip nad partnerico očaran vsaj toliko kot na začetku. Kot pravi, je šlo za simpatijo na prvi pogled, ki se je v mesecih, ki so sledili, le še poglabljala.

"Težko je pojasniti občutek, ko veš, da je nekdo resnično pravi zate. Tudi jaz sem, tako kot vsi, prestal nekaj v življenju, da zdaj lahko rečem, kaj mi je všeč in kaj mi je v življenju pomembno. Sam od sebe začutiš. Rečem lahko, da je šlo za simpatijo na prvi pogled, potem me je pa vsako nadaljnje dejanje samo še bolj prepričalo, da gre za res pravo stvar. Da je to to," svoje spomine izpred dveh let opisuje Filip, ko je fotografijo svojega dekleta prvič videl na družabnem omrežju. In čeprav sta zaradi narave svojega dela veliko časa ločena, se Filip zaradi tega pravzaprav ne obremenjuje. Kot pravi, jima zaradi tega skupni čas veliko več pomeni ter da sta daleč od tega, da bi bila njuna zveza zaradi tega pod vprašajem.

"Če neprestano treniraš, seveda ne preživiš toliko časa s svojo ljubeznijo, kot bi si želel. Trenutno poleg treningov veliko časa vzame tudi urejanje stanovanja, po drugi strani pa ima tudi ona veliko službenih obveznosti. To, da se vidiva malo manj, pravzaprav ni nič takšnega," pojasnjuje Filip in dodaja, da zaradi tega skupni čas, ki ga preživita skupaj, še toliko bolj cenita.

"Seveda so obdobja, ko si malo manj skupaj, ampak vedno je glavno, da se imata partnerja rada. Tega časa, ko si skupaj, tako ne porabiš zato, da bi se kregal, ampak zato, da uživaš v družbi drug drugega. Rekel bi, da je najtrši steber najine zveze prav ta, da si zaupava in da znava dobro prisluhniti drug drugemu. Da znava dobro reagirati v določenih situacijah in da nobeden od naju ni tak, da bi ponorel za brez veze," s tistim znanim nasmehom na obrazu pojasni Filip, ki se prihajajočega poletja veseli prav zaradi skupnega časa, ki ga bosta z Indiro lahko preživela skupaj. "Seveda bova v času poletnih počitnic lahko več časa skupaj. V avgustu se bova odpravila na kakšen oddih, sicer pa je v prvem planu dokončanje stanovanja, ki je sedaj že v nekem zaključnem stanju," pojasni Filip, ki že točno ve, kako bo stanovanje videti, ko bo dokončano. 'Najprej štal'ca, potem še krav'ca' pri Filipu ne drži. Kot pravi, bo po tem, ko bosta dokončno opremila stanovanje, čas v največji meri namenjen pripravam za olimpijske igre leta 2018 v Južni Koreji.

"Želim si uživati z otrokom, zato bo to moralo še počakati. Tudi za Indiro ne bi bilo v redu, ker bi bila z njim ves čas sama. Sicer imam izredno rad otroke in oni imajo radi mene. Mislim, da je to zaradi tega, ker sem tudi sam en velik otrok v sebi. Rad se igram z njimi. Na primer vem, da so zdaj zelo v modi Power Rangers, zato jih pogosto zabavam s stavkom 'Go, Go Mike'," pove Filip in doda, da z otroki radi ušpičijo tudi kakšno akrobacijo.

"Če imaš rad otroke, imajo tudi oni tebe. To je neka sinergija, ki jo je težko opisati. Nič takšnega ne počnem, da bi me imeli radi, ampak enostavno gremo dobro skupaj, smo na isti valovni dolžini," v smehu pojasni 27-letnik, ki se novih dogodivščin v starševski vlogi sicer že veseli.

Začelo se je iz čiste zabave

"Prvi brki so grdi"

Simpatični Mariborčan si je znane brke sicer pustil rasti iz čiste zabave.

"Zgodilo se je pred kakšnimi štirimi leti, morda še več, ko smo bili s prijatelji na smučanju in se nismo brili. Potem sem jih samo še pustil rasti," se spominja Filip in dodaja, da njegova partnerica z brki nima problemov. "Nikoli ni rekla, da bi bilo z njimi kaj narobe," dodaja. Sicer pa Filip na svoje prve brke nima dobrih spominov. "Prvi brki so grdi, s tem nimaš kaj. Na prvo žogo z njimi ne smeš pretiravati in moraš za brke dozoreti. Dokler niso takšni, kot bi morali biti, jih je brez veze imeti," mladim nadobudnežem svetuje Filip, ki je danes že pravi mojster oblikovanja svojih.

Napisala Kaja Milanič, fotografije Goran Antley

Značke: Filip Flisar