Filipu Flisarju motivacijo dajejo najbližji in navijači

Filipu Flisarju motivacijo dajejo najbližji in navijači (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
21. 2. 2018

Štajerskega smučarskega asa, ki nas na vsakem koraku navdušuje s pozitivno energijo, v prvi polovici leta čakata dva prav posebna izziva – olimpijske igre, nato pa sledi še starševstvo oziroma prihod dojenčka, saj je njegova Monika Vuk v veselem pričakovanju.

Filip pravi, da se obeh dogodkov izjemno veseli, trenutno pa je povsem osredotočen na dobre rezultate.

Za dobre rezultate je še kako pomembna motivacija. Od kod in kako jo črpate?

Dobra motivacija so mi dobri rezultati, saj se z njimi poplača celoten trud. Ko imam dobre rezultate, dobim tisto pravo zadovoljstvo. Seveda so tu še zadovoljni gledalci, zadovoljna družina in zadovoljno dekle. Skratka, vse to je lepo in vse to mi daje motivacijo.

Kadar športni rezultati niso najboljši, je pomembno vztrajati, kaj vas v takem primeru drži pokonci?

Dobro rezultati ter zavedanje, da ni neke pretirane krize. Čeprav je včasih težko, ko so vpletena še čustva, saj se takrat malce težje razmišlja. Ampak kar se vsega skupaj tiče, pri meni ni nekih skrbi, saj ohranjam mirno kri in bistro pamet. Seveda pa je tukaj še podpora najbližjih in drugih.

Se veliko družite s kolegi športniki, si tudi pomagate?

Definitivno. Skupaj smo vsi močnejši. Da bi se vsak sam podal na neko neznano pot, nima smisla oziroma, po domače povedano, odkrivati tople vode se ne splača. V športu nas je veliko, ki smo dali skozi različne zgodbe, tako da lahko drug drugemu še kako pomagamo in si svetujemo ter si olajšamo življenje.

Na katero zmagoslavje ste najbolj ponosni?

Svetovni prvak in kristalni globus sta bila po mojem višek kariere. Manjkajo le še olimpijske igre, zato pa smo tukaj.

Kakšna pa so pričakovanja?

Pričakovanja so visoka. Čeprav zadnji rezultati niso bili takšni, kot bi si jih želel, ampak to mi ne pomeni nekih okvir, prav tako me ne spravlja v slabo voljo, saj ni osamljen primer. Pred nekaterimi velikimi tekmovanji za svetovni pokal sem že imel nekoliko zatišja. Po eni strani je to slabo, ker bi rad imel fokus na vseh tekmah, po drugi strani pa mi dajo npr. igre in svetovno prvenstvo toliko zagona, da podzavestno vlagam v vse skupaj. Vseeno pa so pričakovanja za olimpijske igre visoka!

In kaj počne Filip, ko se profesionalno ne ukvarja s športom? Kaj vas najbolj osrečuje?

Kuhanje in priprava vseh vrst jedi, namreč, če dobro kuhaš, imaš širok nabor različnih jedi. Pomembno je, da je raznoliko, rad pa imam tudi jedi na žlico – vampi so ena izmed boljših stvari. Poleg tega pa so tu še kolesarjenje, avti, motorji ... skratka, klasične moške zadeve.

Katero glasbo najraje poslušate, katera vam je najbolj blizu?

Težko bi se odločil za posamezno glasbeno zvrst, ne nazadnje je brat glasbenik in vsi v družini smo povezani z glasbo. Veste, danes je težko najti glasbenike in skupine, ki bi igrali glasbo zaradi glasbe, saj se večina promovira z golimi dekleti ter dih jemajočimi in dragimi avti samo zato, da služijo denar. V glasbi bolj iščem tisto, kar še ima dušo, in tisto, ko želi nekdo nekdaj dobrega ustvariti, ne glede na žanr.

Besedilo: Alesh Maatko