Film Adria Blues osvojil srca ljubljanske publike

29. 8. 2013

V sredo zvečer je občinstvo v polni dvorani Grand Hotela Union z dolgotrajnim aplavzom nagradilo in na pot po slovenskih kinematografih pospremilo film Adria blues režiserja in scenarista Miroslava Mandića.

Duhovita zgodba o ugasnjeni zvezdi Novega vala svojo pot nadaljuje v Novem mestu in Trbovljah (28. 8.), na Ptuju in v Murski Soboti (29. 8.) v Kranju in Mariboru (30. 8.), v Pivki, Izoli in Domžalah (31. 8.), v Velenju (2. 9.) in v Celju (3. 9.), nato pa prihaja na redni spored slovenskih kinematografov.

Zgodba ...

Dolgo pričakovani celovečerni film Miroslava Mandića, režiserja in soustvarjalca kultne nadaljevanke Top lista nadrealista in večkrat nagrajenih filmov Život radnika in Brak radnika, je zgodba o Toniju Riffu, rok zvezdi iz 80-ih let, ki je med vojno prišel v Slovenijo, se poročil s svojo takratno oboževalko Sonjo in se že dve desetletji ne premakne z mrtve točke.

Preživlja ga žena, ki dela na vroči liniji, medtem ko Toni cele dneve igra tetris. Eden njenih stalnih telefonskih strank, hotelir Maks, se ponudi, da organizira nastop njenega moža v svojem hotelu na slovenski obali. Sonja prepriča Tonija, da se za konec tedna odpeljeta na obalo, a mu koncerta ne omeni.

Ko prideta pred hotel Adria, ki je polepljen s plakati za koncert, Toni dojame, da ga je žena pripeljala tja pod pretvezo. Zapre se v sobo in se ne odziva na Sonjine prošnje, ki v tem koncertu vidi edini izhod iz njegove apatije.

Igralska zasedba

Glavni vlogi v filmu igrata priznani bosanski igralec Senad Bašić (Kod amidže Idriza,  Gori vatra, Savršeni krug), ki je igral v več kot 30 celovečernih filmih, ter Mojca Funkl, večkrat nagrajena igralka MGL, za katero je to prva glavna vloga v celovečernem filmu.

Igralsko zasedbo tvorijo še Peter Musevski, Gregor Zorc, Iva Babič, Branko Završan, Lotos Šparovec, Nataša Tič Ralijan, Jernej Čampelj ter Inti Šraj.

Polna dvorana Union.

Priporočamo