Film o Goranu Dragiču Od Kosez do Miamija je pravi hit!

Film o Goranu Dragiču Od Kosez do Miamija je pravi hit! (foto: Goran Antley) Goran Antley
4. 10. 2017

"Moja država, moje mesto, soseska in starši so mi dali vse ter me naredili v to, kar sem postal. Zato čutim, da moram nekaj vrniti." To so bile besede Gorana Dragića, s katerimi se je začel kratki 22-minutni dokumentarec, ki ga je pred več kot letom dni z njim posnela ameriška televizijska postaja FOX.

Takrat je kapetan košarkarske reprezentance v kvalifikacijah ravno začenjal prvo poglavje najbolj uspešne zgodbe v zgodovini slovenskega športa. Ameriška televizijska ekipa ga je obiskala v Ljubljani, kjer Dragić preživlja poletja med sezono, ogledali pa so si tudi stanovanje, v katerem je preživel svoje otroštvo in najstniška leta.

V prispevku boste videli osnovno šolo, v kateri je Dragić naredil prve košarkarske korake, kako poleti zgleda njegov kamp namenjen najmlajšim ter zakaj mu igranje za reprezentanco, za katero s ponosom igra že 11 let, pomeni tako veliko. Po veliki zmagi Slovenije na Eurobasketu »norije« še ni konec. Film o Dragiču bo pravzaprav vse skupaj še bolj »podžgal«. Da je slovenski Goran prvo ime Miamija v ligi NBA in da je vreden pozornosti, so opazili tudi pri televizijski postaji FOX (del skupine FOX NETWORKS GROUP) in ekipi Miami Heat, in tako so slovenskemu kapetanu namenili poseben video, "Goran Dragić kot ga še niste videli – od Kosez do Miamija."

Moštvo Miami Heat se pripravlja na začetek nove NBA-sezone, v središču pozornosti pa je predvsem Goran Dragić. Seveda tudi zaradi izjemnih nastopov na Eurobasketu in osvojitve zlate medalje. Zato so pri televizijski postaji FOX bolj pobrskali po njegovem življenju in ga predstavili, malo bolj podrobno, in video objavili na klubski spletni strani. "Potovanje čez lužo, v rojstni kraj 'Dragona', vse od Kosez pa do Miamija".

"Moja država, moje mesto, moji starši, moja soseska so me naredili takega, kot sem sem zdaj. Zato čutim, da moram nekaj vrniti." To so besede slovenskega kapetana v uvodu prispevka, ki predstavi, kje je preživljal otroštvo, kako je potekal njegov košarkarski razvoj, njegovo predanosti slovenski reprezentanci in tudi njegovo že tradicionalno poletno otroško košarkarsko šolo.