Stand up komika leta 2012 je Uroš Kuzman

Stand up komika leta 2012 je Uroš Kuzman (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Govori.se
13. 9. 2012

V ljubljanski Komuni je potekalo finale Stand up komika leta 2012, občinstvo in žirijo pa je najbolj prepričal Uroš Kuzman. Prireditev si lahko še enkrat ogledate v ponovitvi v spodnjem videu.

Tekmovanje, ki je letos prvič potekalo v kinu Komuna, je vodil Jonas Ž, kandidatom pa se je na odru pridružil tudi posebni gost finalnega večera, lanskoletni zmagovalec, Dušan Tomić - Dule.

Nadobudni komiki so v prvi polovici leta oddali svoj video na Facebooku, kjer se jih je po 10 najbolj »vščekanih« kvalificiralo v predizbore. V vsakemu od treh predizborov so bili izbrani 3 finalisti: enega je izbrala strokovna žirija, enega občinstvo v dvorani, tretji pa je zbral največ glasov na Facebooku.

V velikem finalu se je pomerilo 10 kandidatov : 9 finalistov - Stefan Šumanac, Aleš Novak in duo Nejc Sedej - Aleš Lapajne iz aprilskega predizbora, Iva Laćan, Igor Djilas in Tomaž Časerman iz majskega, Uroš Kuzman, Francesco Soto Bravo in Žan Papić iz junijskega predizbora ter  t.i. lucky loser po izboru žirije - Vesna Kovač.

Zmagovalec Uroš Kuzman je za nagrado prejel električno kolo Fura in potovanje v London za dve osebi z ogledom stand up showa znanega komika.

Tudi občinstvo v dvorani je imelo možnost sodelovati v nagradni igri za darilni paket Flegma in prek twitterja deliti svoje komentarje na twitter zidu, ki je viden na velikem platnu v dvorani.

Priporočamo