Finale The Biggest Loser Slovenija postregel z dvakratnim zmagovalcem

Finale The Biggest Loser Slovenija postregel z dvakratnim zmagovalcem (foto: Planet Tv) Planet Tv
13. 1. 2018

V nabito polnem televizijskem studiu se je odvil finalni večer priljubljenega resničnostnega šova v Sloveniji, The Biggest Loser Slovenija, ki smo ga lahko spremljali minule tri mesece. V finalni oddaji smo tako lahko občudovali, kaj vse lahko nekdo doseže s trmo in dobro voljo.

Odvečni kilogrami so se udeležencem tega resničnostnega šova iz tedna v teden dobesedno topili in skupno so tekmovalci izgubili skoraj 700 kilogramov!

V finalno oddajo so se uvrstili: Bojan Papež, Aleksandar Jović, Iztok Perše in Indira Ekić. Kot zmagovalca občinstva so gledalke in gledalci izbrali Bojana Papeža, ki se jim je najbolj prikupil tekom spremljanja šova. Bojan je tako prejel nagrado občinstva in z njo 1.000 evrov. Kasneje, ko se je vročica stopnjevala, je sledilo tehtanje in s tem ugotavljanje kateri izmed štirih finalistov je izgubil največji procent svoje telesne teže. Prvi je na tehtnico stopil Iztok Perše in med publiko v studiu je zavreščalo.

Iztok je ob vstopu v šov tehtal 138,8 kilogramov, sedaj pa je tehtnica pokazala 82,3 kilograma. Iztok je tako izgubil kar 40,7 % svoje telesne teže.

Naslednji, kateremu je pripadala čast resnice, je na tehtnico stopil zmagovalec občinstva, Bojan Papež. Ob vstopu je njegova teža znašala neverjetnih 176,6 kilogramov, sedaj pa je dobesedno padla na vsega 102,2 kilogramov. Bojan je tako izgubil kar 42,13 % svoje teže.

Sledilo je tehtanje Indire, ki je imela ob vstopu v hišo 102,6 kilograma, sedaj pa je tehtnica pokazala 73,1 kilograma. Tako je Indira svoje telo olajšala za 28,75% svoje teže.

Zatem je na tehtnico stopil še zadnji finalist Aleksandar. Aleksandar je imel na začetku 167,4 kilogramov, sedaj jih ima 99,9 kilogramov in je tako izgubil 40,32% svoje prvotne teže.

Zmagovalec je Bojan Papež iz Frama pri Mariboru!

Takoj po razglasitvi rezultatov smo se pogovorili z vsemi štirimi finalisti, ki so nam zaupali sledeče:

Bojan Papež:

  • »Občutki so nepopisni. Že zmaga s strani publike me je presenetila. Ljudem je bilo všeč predvsem to, da sem bil od prvega do zadnjega dne enak in se nisem spremenil. Nisem igral. Glede same zmage sem seveda imel upanje, vendar ko sem videl »posušenega« Aleksandra sem bil prepričan, da bo zmagal on. Mislil sem si, da ga je nemogoče prehiteti. Sem pa seveda vesel za svojo zmago. Glede denarne nagrade še nisem veliko premišljeval, vendar bom verjetno nekaj vložil za promocijo svojega kmečkega turizma, v vinograde, za promocijo svojih vin ... Kot prvi večji obrok si bom privoščil odojka, pa kakšno svojo domačo salamo. Vse skupaj pa poplaknil s kozarčkom svojega domačega vina. Svoje bližnje bom odpeljal na dopust v tople kraje, saj so ves čas moje odsotnosti resnično veliko delali.«

Indira Ekić

  • »Hvaležna sem Henriku, da se je žrtvoval zame. Prišla sem v finale in finale tudi maksimalno izkoristila. Izgubila sem odvečne kilograme in to je najpomembnejše. Kot prvo se bom naspala, nato vse temeljito premislila in se seveda najedla. Takoj sedaj, v roku pol ure, grem na njoke v sirovi omaki! Delala bom v stroki ličenja, saj to delo enostavno obožujem. Rada bi imela tudi svoj salon. V šov sem prišla s ciljem, da se v finalni oddaji pojavim v obleki številka 38. To kar nosim sedaj, je obleka aktualne miss universe. Večje zmage ne potrebujem!«

Iztok Perše

  • »Trenutno iščem službo in v primeru, da bi mi trenutna prepoznavnost kakorkoli pomagala pri tem, jo bom seveda z veseljem izkoristil. Rad bi delal v kuhinji, kot sem do sedaj že 27 let, samo v malo manjšem tempu. Želim si prostih vikendov, da jih lahko preživljam z družino, gremo na kakšen izlet, morda v hribe ... Prodajam tudi polovico hišo v Parecagu na obali, saj mi finančno stanje ne dopušča, da bi poplačal kredit. Želel bi se preseliti na manjšo kmetijo v okolici Kozine. Rad imam živali in v primeru selitve na manjšo kmetijo bi si lahko izpolnil tudi to željo in imel domače živali. Moja velika želja je tudi, da bi imel manjši kmečki turizem. Tekom oddaje sta se mi prikazovali dve jedi, kateri si bom sedaj lahko privoščil, odojek in sladoled. Najraje imam sadni sladoled: limono, banano, jagodo ... Kakšno kepico sladoleda si bom sedaj zagotovo privoščil! Vendar bom jedel manj kot do sedaj.«

Aleksandar Jović

  • »Nad rezultatom nisem razočaran. Bojanu privoščim zmago. Ciljal sem na zmago, vse sem dal od sebe, a izteklo se je tako, kot se je. Zmago bi privoščil vsem, saj so vsi garali od prvega dne do danes. Moj prvi plan je, da grem na 14 dnevni ali 3 tedenski dopust, dam vse štiri od sebe in si odpočijem možgane. Nato me čaka moja služba. Kasneje bi rad izkoristil svojo medijsko prepoznavnost in začel otroke trenirati nogomet. To si želim že od nekdaj. Prvo moram narediti licenco za nogometnega trenerja. Imam tudi veliko ambicioznih prijateljev s katerimi razmišljamo, da bi našo domačo Škofjo Loko dvignili na noge, da bi se več dogajalo. Radi bi se borili proti slabim navadam, drogi ... S športom bi šli proti drogi. Pričakujte nekaj velikega z moje strani in s strani mojih prijateljev v Škofji loki! Kar se tiče hrane, sem si tudi tekom šova privoščil vse. Ko sem hotel pizzo, sem jedel pizzo. Za pravoslavni božič sem si privoščil tudi odojka. Hrana ni problem, samo ne smeš grešiti vsak dan. Vse je v glavi!«

Aleš Rod Foto: Aleš Rod, Arhiv Planet TV