Finalistke izbora Miss Slovenije: Pozirale v Portorožu

Finalistke izbora Miss Slovenije: Pozirale v Portorožu (foto: Grega Eržen) Grega Eržen
Vir: Nova
16. 8. 2017

Finalistke izbora Miss Slovenije se že pripravljajo na finalno odločitev, ki bo potekala 9. septembra na Gospodarskem razstavišču. Še pred tem pa bodo lepotice 26. avgusta na dnevu odprtih vrat v marini Portorož, kjer so pred kratkim že privabljale številne poglede.

Morje, sonce in vroča telesa. Lepotice izbora Miss Slovenije so tako pozirale v kopalkah Nancybeachwear na novo urejeni plaži marine Portorož in preizkusile vse športne aktivnosti, ki jih zabava na morju ponuja. Lepotice so pobrskale po spominu in nam zaupale, kaj jih poleti in med počitnicami navdihuje in katere dogodivščine so se zapisale v njihove spomine.

Ariana Hodžić (Koper)

"Zelo dobro se spomnim, ko sem med potapljanjem našla morsko zvezdo, ki je bila živo rdeče barve. Hotela sem jo obdržati za spomin, a sem jo raje vrnila v morje, saj je tudi to živo bitje. Spomnim pa se tudi prve morske simpatije. Spoznala sva se na Malem Lošinju, klicali so ga Rožle in bil je iz Ljubljane. Skupaj sva se potapljala, zbirala školjke in jih zvečer prodajala turistom. Nato pa smo z zbranim denarjem odšli na sladoled. Večkrat sem ga iskala na Facebooku, vendar neuspešno."

Elmedina Berisha (Celje)

"Obožujem morje in potapljanje, rada raziskujem morske globine, saj se mi morski svet zdi prečudovit. Starši so me iz varnostnih razlogov naučili plavati na bazenih, potem pa sem prvi skok v morje doživela s potiskom starejšega brata. Nikakor mi ni šlo, preveč me je bilo strah. (smeh) Od vseh dosedanjih morskih počitnic mi je bila všeč in mi je v spominu ostala albanska obala, in sicer Sarandë, kamor se bom zagotovo še večkrat vrnila."

Laura Katarina Jularić (Borovnica)

"Težko je izbrati, katere morske počitnice so mi bile do zdaj najbolj všeč. To je pa težka odločitev, ker je povsod po svoje lepo. Če pa morami izbrati, sta mi med ljubšimi Bol na Braču in Grčija, ker tako kristalno jasne vode še nisem videla. Konec septembra se s prijatelji vračam na Bol in tega se že veselim."

Katarina Rondič (Vipava)

"Moje počitnice niso tiste tipične z ležanjem na plaži sedem dni. Vedno se nekaj dogaja. Ko sem v Portorožu, grem zelo rada na sup. Sicer pa mi niti vodni skuterji niso tuji. Novembra 2016 sem obiskala prijatelje na španskem otoku Fuerteventura, kjer sem se učila srfati. Obožujem tudi Grčijo. Zame je nekaj posebnega in tja se bom tudi vračala."

Katja Gabrovec (Kranj)

"Najbolj všeč so mi bile počitnice na otoku Hvar. Tja smo s starši, sestričnami in drugimi prijatelji hodili 10 let, uživala sem v vsakem trenutku in prepričana sem, da me bo pot še kdaj odpeljala na ta čudoviti otok. Letos sem že bila na otoku Krk, ob koncu poletja pa bom obiskala še Cres."

Lana Krajnc (Maribor)

"Dve izmed mnogo zanimivih morskih dogodivščin, ki sem jih doživela, sta bili zagotovo opazovanje delfinov in kolesarjenje po otoku Mljetu, kamor sem jadrala z očetom in njegovo družino. Sicer mi ni pri srcu temna modra globina morja, veliko raje se kopam v morju s svetlim dnom, kjer vidim, kaj se skriva pod mano. Se pa morskih globin ne bojim, plavam lahko kjerkoli, da je le čisto in toplo."

Lara Stenovec (Jezersko)

"Brez kakršnih koli pripomočkov sem se plavati naučila v bazenu, in sicer v Termah Čatež, ki smo jih času, ko sva bili s sestro še mlajši, kar pogosto obiskovali. Sledili so zamahi in skoki v morje, teh pa me je bilo na začetku vedno strah. Spomnim se, da sem se vedno morala prijeti za nos, kar počnem še danes, ko skačem v vodo." 

Nina Dolič (Lucija)

"Zelo lepe počitnice sem doživela v Rabcu na Hrvaškem in vem, da se bom tja še zagotovo vrnila. Sem pa tudi kampirala, ampak mi izkušnja ni bila najbolj pri srcu. Ni mi bila všeč nastanitev in brez kopalnice se prav tako ne počutim dobro. Všeč pa mi je bilo, da smo čas preživljali v naravi in dobri družbi."

Nina Rems (Trzin)

"Prvo morje, ki se ga spomnim iz otroštva, je bilo na Bolu. Najbolj sta se mi v spomin vtisnila vonj po borovcih in najboljši sladoled. Plavati sem se naučila pozneje v Termah Vivat v Murski Soboti, ko sem bila stara tri leta. Zelo dobro se spomnim, da so mi terme za nagrado dale priznanje. Danes obožujem morje in ne bojim se skokov. Ne maram le, če me tunkajo. Na Pagu me je namreč brat tako potunkal, da sem spila kar veliko slane vode in si za dolgo zapomnila njen okus."

Maja Zupan (Britof pri Kranju)

"Vsako počitnikovanje na morju je polno zanimivih izkušenj, med najljubšimi pa so mi vsekakor zajtrkovanje na pečini, nočno golo kopanje in seveda večerno sprehajanje med okrašenimi stojnicami ob dalmatinski glasbi. Letos smo s Folklorno skupino Iskraemeco Kranj že izpeljali turnejo na Portugalskem, pozneje grem po novo energijo še na hrvaško obalo."

Patricija Finster (Police pri Gornji Radgoni)

"Plavati sem se naučila spontano, ko smo z bratranci in sestričnami skakali s pomola. Enkrat sem pozabila rokavčke in splavala. Tako se je izkazalo, da rokavčkov ne potrebujem več, saj so mi v bistvu samo še predstavljali varnost, ne pa dejanske nuje. Spomnim se tudi, da sem vedno rada gledala pod vodo, zaradi česar sem seveda na koncu dneva imela rdeče oči, ampak to me ni ustavilo, da naslednji dan spet ne bi pod vodo odprla oči."

Sergeja Kržan (Brežice)

"Spomnim se, ko smo se s prijateljicam zvečer izgubile v Veroni. Nobena od nas ni razumela italijansko in nihče od njih ni razumel angleško. Stopile smo na napačen avtobus in se odpeljale na drugo stran Verone. Ko smo izstopile, smo bile na popolnoma neznanem kraju. Bile smo zaskrbljene in prestrašene, a smo po treh urah tavanja po mestu našle svoj izgubljeni apartma. Bilo je veliko jeze, strahu, zaskrbljenosti, a na koncu tudi smeha in veselja."

Špela Budič (Kranj)

"Imela sem obdobje nekaj let, ko sem se bala sama odplavati predaleč od obale. Bala sem se namreč morskih psov, saj sem pred odhodom na morje gledala dokumentarec o njihovih napadih. Čez nekaj let sem se seveda tega strahu otresla, a moram priznati, da me še vedno kdaj stisne pri srcu, ko plavam sama in pod sabo vidim le modrino."

Tina Mede (Maribor)

"Plavati me je naučila starejša sestra, ko smo bili na počitnicah na Pagu. Spomnim se zaliva, ki smo ga poimenovali 'rakovica', saj je bil pri vodi velik kamen, ki je spominjal na rakovico. Že kot otrok sem oboževala vodo, a priznam, da nisem bila ena od tistih, ki je rada skakala s pečin v morje. Ponavadi sem ubrala bolj varno in previdno pot. Le če je bilo res vroče ... Takrat pa sem brez pomisleka skočila na osvežitev."

MIMA