Finalistke Miss Slovenije 2018: Lepotice osvojile Triglav

Finalistke Miss Slovenije 2018: Lepotice osvojile Triglav (foto: Grega Eržen) Grega Eržen
Vir: Lady
1. 9. 2018

Finalistke Miss Slovenije 2018 so se skupaj s poslovnimi partnerji povzpele na najvišji slovenski vrh, kjer so slogan Podpirajmo slovensko, podpirajmo Slovenijo simbolično predstavile tudi v praksi.

Vzpon na Triglav je za finalistke le ena izmed številnih preizkušenj na poti do naziva miss Slovenije. "Namen zdaj že druge tovrstne odprave je predvsem povezovanje slovenskih podjetij s ciljem ustvarjanja novih poslovnih priložnosti in inovativnih projektov. Letos smo se povzpeli na Triglav z namenom, da bi Slovence spodbudili k sodelovanju in pomoči drug drugemu, saj smo le tako lahko konkurenčni in močnejši v konkurenci drugih držav po svetu," je na vrhu Triglava poudarila Maja Zupan, miss Slovenije in obraz modne kolekcije Alpina.

"Podjetje Alpina že drugo sezono sodeluje v projektu Miss Slovenije, tudi na področju razvoja modne obutve. Obutev Alpina, ki jo že več kot 70 let nosijo zadovoljni uporabniki doma in po svetu, je prva in edina izbira finalistk miss Slovenije 2018. V zadovoljstvo nam je, da lahko s svojim znanjem in inovativnimi izdelki omogočamo varno in udobno hojo finalistkam in vsem pohodnikom, ki želijo uživati v naravi," je ob prihodu na vrh povedala Nives Markelj, predstavnica podjetja Alpina. 

Poleg žirovske Alpine je v zgodbo Miss Slovenije že drugo sezono zelo aktivno vpletena tudi Tosama, eno redkih slovenskih podjetij s proizvodnjo izdelkov, namenjenih prav ženskam. Na Triglav so se podali še skupina Stroka.si, Iglu Sport, Carso ... "Velika odprava projekta Miss Slovenije je na Triglavu zagotovo pustila svoj pečat. Največjega pomena pa so nove poslovne ideje in načrti, ki so jih člani skoraj 50-članske odprave skovali za v prihodnje," je še povedala Maja, ki bo v prihodnjih mesecih sodelovala na različnih poslovnih in promocijskih dogodkih poslovnih partnerjev, finalistke pa se bodo 8. septembra na finalnem odru v Delavskem domu Trbovlje sprehodile v prvih čevljih Alpina z nakitom.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Grega Eržen