Flora Ema Lotrič: Za ljubezen bi storila vse

23. 12. 2017 | Vir: Story
Deli
Flora Ema Lotrič: Za ljubezen bi storila vse (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Priljubljena in ljubka pevka Flora Ema Lotrič, ki smo jo pred skoraj petimi leti spoznali v šovu Misija Evrovizija, nekaj časa pa je prepevala v zasedbi Flora & Paris, zadnje leto navdušuje v muzikalu Vesna. Do danes je odigrala že v 21 predstavah in podobno kot Vesna je tudi Flora Ema zrasla v odločno žensko, ki ve, kaj hoče.

V prijetnem pogovoru nam je ljubka pevka zaupala, da je že kot punčka gledala izjemno priljubljeni muzikal Moje pesmi, moje sanje. Takrat je mami rekla, da bo nekega dne nastopala v muzikalu. In res so se ji uresničile otroške sanje. Še več, našla se je tudi v glasbi, saj se ji zdi, da lahko prek nje ljudem podari nekaj lepega.

Story: Kar nekaj časa vas lahko že spremljamo v muzikalu Vesna. Koliko je Flore Eme v Vesni in koliko je Vesne v Flori Emi?

Vesna je moja prva glavna vloga in popolnoma sem se ji predala. Resnično sem se potrudila, da sem dala v lik ogromno sebe, svojih čustev, doživljanj ... Skoraj vsi prizori so se v podobni obliki zgodili tudi meni med odraščanjem, zato se mi z Vesno ni bilo težko poistovetiti, karakterno je romantična in malo sanjava, tako kot sem tudi jaz. Ko je človek zaljubljen, bi za ljubezen storil vse, kar nama je prav tako skupno.

Story: Muzikal govori predvsem o ljubezni. Kako pa je z ljubeznijo Flore Eme?

Trenutno se mi v življenju veliko dogaja, pravi fant pa še pride.

Story: Kaj si v povezavi z muzikalom obiskovalci in gledalci najbolj zapomnijo?

Mislim, da jim ostaneta neka pozitivna energija, ki človeka malo dvigne, in seveda lepo sporočilo o moči ljubezni.

Story: V koliko predstavah ste že igrali, katera vam je ostala v najlepšem spominu?

Odigrala sem že 21 predstav, ta vikend me čakajo tri nove in se že zelo veselim. Težko je izbrati najljubšo, ker v vsako dam svoj maksimum. Predstave v Križankah so nekaj posebnega zaradi vzdušja, poletnih noči ... Po drugi strani pa je tudi velik čar v manjših predstavah, saj si bliže ljudem in te tako lažje začutijo.

Za ljubezen bi storila vse

Story: Ko niste na glasbenih oziroma gledaliških odrih, se pridno posvečate študiju. Je težko uskladiti vse obveznosti, glede na to, da študirate na Dunaju?

Na začetku mi je bilo zelo težko preklapljati med dvema tako različnima svetovoma. Zelo sem predana vlogi in sem veliko razmišljala o tem, kako bi stvari izpopolnila. Sčasoma pa sem se naučila, da po predstavi stopim ven, grem spet v svoj stari svet in tako usklajujem vse obveznosti.

Story: Ko sva ravno pri Dunaju, kakšen je v teh prazničnih dneh? Kaj vas najbolj navdušuje v tem mestu in kako drugačno je življenje v primerjavi z Ljubljano?

Dunaj je v teh dneh čaroben, mesto zažari v vsem svojem čaru. Ogled adventnega Dunaja bi priporočila vsakomur! Življenje tam ni kaj dosti drugačno kot tukaj, le več možnosti je, tujec si in se morda moraš bolj boriti kot doma. Sicer pa je mesto super za življenje, ima krasno arhitekturo, visok standard in vedno se da početi marsikaj. Tudi študij mi je veliko dal za življenje, predvsem disciplino in notranjo moč.

Story: S čim se umirite oz. pomirite, sploh danes, ko je tempo življenja izjemno hiter?

Predvsem z dobro glasbo pa tudi poezijo, pogledam kakšen dober film ... Zelo rada preživim čas s svojimi bližnjimi, to me napolni in mi da moč.

Story: Znani ste po neposrednosti - koliko vam je to v prid in koliko v napoto?

Vedno sem bila in želim ostati iskrena - do sebe in drugih. Mislim, da je to dolgoročno edina prava izbira.

Story: Nekoč ste dejali, da bi zaradi raziskovanja njenih skritih kotičkov in kulinarike za sanjski dopust izbrali Španijo. Je danes še v igri ta država ali je morda že v mislih kakšna nova?

Španijo še vedno obožujem, a zelo rada potujem in bi z veseljem kmalu spet pobegnila čez lužo, ko bo priložnost za to. Pa v Parizu še nisem bila, na primer. Upam, da mi uspe iti še v tem letu.

Story: Kot deklica ste se preizkusili tako v baletu, plavanju kot risanju, dokler ni prišlo petje. Je to tisto, kar bo vaše življenjsko poslanstvo?

Ja, v glasbi sem se najbolj našla in zdi se mi, da lahko prek nje ljudem podarim nekaj lepega.

Story: Vstopili smo v najlepši čas v letu. Kdaj ponavadi okrasite hišo in kdo je pri tem najbolj dejaven?

Ponavadi že na začetku decembra, najbolj angažirane smo ženske v družini. Božič je moj najljubši praznik in takrat je doma res magično, ker vse lepo okrasimo, veliko pečemo, dobro kuhamo, zbrana je vsa družina ...

Story: Kaj pa zimske radosti? Je v Emi še kaj tiste otroške nagajivosti?

Še vedno se enako razveselim prvega snega. Zelo rada smučam in občudujem lepo naravo v belem.

Story: Ker bo zaradi praznikov v naših domovih kmalu zadišalo po piškotih, morda tudi sami kaj spečete oziroma pripravite? Ali morda kdo drug?

Zelo rada pečem, sploh kolače, piškote in podobno. Sicer pa si že nekaj časa sama pečem kruh, tudi kuhanje mi je priraslo k srcu, saj imam rada doma pripravljeno, kakovostno hrano.

Story: In za konec vas seveda moram vprašati, kje boste silvestrovali? Doma na toplem ali celo na kakšnem odru?

Letos bom prvič silvestrovala na odru in tega se zelo veselim! Pela bom v Cankarjevem domu po zaključku novoletnih predstav. Krasno bo odštevati na odru in v središču Ljubljane toliko ljudi pospremiti v nov začetek, v novo leto.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Goran Antley

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle51/2017

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 51/2017

Story 51/2017, od 14. 12. 2017