Fossily Band: Nismo posnemovalci

Fossily Band: Nismo posnemovalci (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
26. 10. 2016

V Zasavju je konec leta 2015 začela delovati skupina, ki je svoj projekt poimenovala 'Za dobra stara vremena'.

Skupina sliši na ime Fossily Band. Kot je že razvidno iz slogana in imena glasbene skupine, preigravajo skladbe ene izmed najpopularnejših skupin na območju nekdanje Jugoslavije – Nove fosile.

"Ne želimo biti njihovi posnemovalci, kajti oni so edinstveni! Mi jih samo preigravamo. To je glasba, ki jo preprosto moraš imeti rad in se je nikoli ne naveličaš. Naš repertoar obsega vse največje hite te legendarne skupine. Tako obiskovalcem dogodkov in naših koncertov pričaramo večer, poln nostalgije in spominov, ter ritme glasbe, ki bo večno zimzelena in je odlično sprejeta med poslušalci." Skupino Fossily Band sestavlja sedem odličnih in izkušenih glasbenikov in vokalistov, ki so vse svoje znanje in izkušnje usmerili v to, da so skladbe izvedene do potankosti.

Člani smo: Neva M. Hafner – vokal, Aleš Bombek – kitara, vokal, Miha Hercog – klaviature, vokal, Nejc Žepič – bas kitara, vokal, Robert Majcen – bobni, Klara Mlakar – back vokal in Zoran Polanec – back vokal. Za njimi je že kar nekaj uspešnih nastopov in povsod tja, kjer so bili, se bodo na željo organizatorjev še vračali. "Sezona klubskih koncertov pa tudi že pridno polni naš koledar. Lahko se pohvalimo, da smo za našega srebrnega olimpijca iz Ria kajakaša Petra Kauzerja na novo posneli skladbo Tine Turner, Simply the best, ki ji je slovenski tekst dodala naša Neva. Skladba, ki je bila prvič zaigrana ob Petrovem sprejemu v domačem Hrastniku, nosi naslov Peter, ti si car."

Tekst: Anja Kontrec

Priporočamo