Fotografinja nosečnic Petra Vrhovec: Končno pričakuje!

Fotografinja nosečnic Petra Vrhovec: Končno pričakuje! (foto: Miloš in Nataša Horvat, arhiv Mali zakladi) Miloš in Nataša Horvat, arhiv Mali zakladi
Vir: Story
1. 7. 2017

Uspešna poslovna zgodba Petre Vrhovec se je začela pisati pred devetimi leti, ko se je ljubiteljsko začela ukvarjati s fotografijo nosečnic in novorojenčkov. Kmalu jo je popolnoma prevzelo, deloma tudi zato, ker je želela svojo družinico. Kmalu so iz njenih najljubših fotografij nastale voščilnice in telegrami za mami, po mnenju 'njenih' mamic najlepši telegrami, nato so začele mamice naročati zadeve tudi zase, ne samo kot darilo, pred tremi leti pa je z ekipo odprla spletni butik in kotiček z njihovimi izdelki v Maxiju na otroškem oddelku ...

Leto 2017 je bilo za njo in njeno ekipo resnično prelomno leto - končno se je 'srečkam nosečkam' pridružila tudi sama, hkrati pa se širi njihov butik Mali zakladi, ki je zavit še malo v skrivnost. "O tem pa še ne bom preveč 'na glas', bo treba še malce počakati," nam pove Petra v smehu.

Story: Kot sem zasledila, ste bili kar nekako prvi na področju prodaje otroške opreme, zdaj pa je tega čedalje več. Kako se odzivate na konkurenco?

Res je, ko sem sama začenjala s telegrami in butikom, smo bili z marsikatero blagovno znamko prvi na trgu in ponosno sem zastopala vse izdelke v ponudbi. Danes je spletnih trgovin že ogromno, a jih veliko tudi 'ugasne' po relativno kratkem času. Ljudje se ne zavedajo čisto dobro, koliko dela in odrekanja je za takšnim podjetjem. Z možem sva recimo vložila ogromno prihrankov v podjetje. Imela sva vizijo in sva vedela, kaj ta prinese. Danes lahko rečem, da se lepo širimo in se s konkurenco ne obremenjujemo, ampak smo osredotočeni na svoje cilje.

Story: Lepo je, če delate tisto, kar vas veseli, in predvsem za otroke ...

Seveda, obožujem otroke, mislim, da ti lahko ogromno ponudijo - s svojo pozitivno energijo in neobremenjenostjo. Komaj čakam, da bom po dolgem čakanju in pestovanju nečakov in nečakinj končno lahko v naročju imela svoje male zaklade.

Story: Ves čas ste aktivni in polni novih idej, prav tako se vedno radi odzovete dobrodelnim projektom. Nazadnje ste se lotili dobrodelnega projekta z oblikovalko Majo Ferme, ki je zbirala stvari za otroke na Madagaskarju.

Vedno se z veseljem pridružimo takšnim akcijam, kot je bila Majina. Glede na doseg na socialnih omrežjih lahko dosežemo veliko in naredimo marsikaj dobrega. Maja Ferme je izjemno prijetna oseba in veseli smo, da nas je povabila k sodelovanju. Večkrat kakšne izdelke podarimo, vendar tega posebej ne oglašujemo, če to ne prinese ničesar konkretnega obdarovancem. Če pa lahko z javno objavo dosežemo večji učinek, to z veseljem objavimo in delimo.

Story: Vaše izdelke obožuje tudi veliko znanih Slovencev. Ali so izdelki cenovno dostopni vsem ali so le v višjem cenovnem razredu?

V prvi vrsti smo butik, torej se pri nas najdejo večinoma visokokakovostni izdelki, temu primerna pa je ponavadi tudi cena. V ponudbi je že kar veliko izdelkov, katerih cena je dostopna vsem - foto kartice Milestone so denimo postale že eden od 'must have' izdelkov, privošči pa si jih verjetno vsakdo. Da pa se znani Slovenci in Slovenke obračajo k nam, nam je v ponos in veselje. Še posebej smo veseli, ko so to pripravljeni deliti s svojimi sledilci. Pri tem nas zelo pozitivno presenečajo Ana Klašnja, Maja Ferme in Iris Mulej, ki se je prelevila v pravo 'insta' mamico. Smo pa prav tako veseli lepih fotografij zvestih strank z našimi izdelki in jih nemalokrat ponosno delimo na družabnih omrežjih.

Story: Gre pa predvsem za spletno prodajo, kajne?

Za zdaj poteka glavnina naše prodaje seveda prek spleta. Je pa to že kar značilno za Evropo. Nakupi so tudi za mamice tako precej lažji, saj jim ni treba zapustiti domačega okolja, ko se morajo predvsem posvetiti sebi in malčku. Vseeno pa je fizična trgovina v našem primeru že nuja, zato je nekaj naših izdelkov na voljo v posebnem kotičku v veleblagovnici Maxi v središču Ljubljane, kmalu pa nas boste lahko našli tudi na enem od največjih nakupovalnih področij v Ljubljani ... Ampak dokler nas ni tam, še nič ne povem!

Petra Vrhovec

Story: Kot ste mi že omenili, ste si zelo želeli družinice. Zdaj pa vas bosta kmalu razveselila dvojčka!

Tako je, z možem sva srečna, da ni besed. Pričakujeva dvojčka, zato bo moja nosečnost malce krajša, v juniju že pričakujeva, da se bo najina družina izoblikovala do popolnosti. Počutje pa je verjetno enako počutju povprečne nosečke - nihanje med utrujenostjo in visoko produktivnostjo ... Zanimivo se mi zdi, da sindroma gnezdenja sploh nisem doživela, vsaj še ne v pravem pomenu, ampak bolj poslovno - iskanje novih blagovnih znamk, kopičenje zaloge ... Se je pa super obneslo, saj smo v ponudbo dodali kar nekaj izjemno zanimivih izdelkov; gnezdeca Sleepyhead, vozičke in pripomočke Nuna, bambusove pleničke Lulujo, čudovito posteljico Babyhood by Kaylula. Ne morem se naveličati naših novih izdelkov.

Story: In seveda že komaj čakate, da tudi sami začnete uporabljati te izdelke?

Brez dvoma! V tem trenutku je največji hit nova ovalna posteljica avstralske izdelave - Kaylula by Babyhood, kar je bila prva stvar, ki sem si jo izbrala zase, in komaj čakam prvo dostavo. Gre za čudovito dizajnersko posteljico, ki raste skupaj z otročkom in tako z njim 'preživi' kar nekaj razvojnih mejnikov, na koncu pa je čudovita mizica s stolčki, zato mislim, da tudi upraviči svojo vrednost. Sicer pa je trenutno 'in' skandinavski stil, večinoma z belim pohištvom in nežnimi pasteli. Hkrati vedno več staršev pazi na izvor izdelkov, saj se škodljive kemične snovi žal hitro znajdejo tudi v izdelkih za otroke, na kar sem seveda pozorna tudi sama, zdaj še toliko bolj.

Petra Vrhovec

Story: Kaj pa vam pomeni interjer, ki naredi dom, in kaj ne bo manjkalo v sobici vaših malčkov?

Zame je interjer izjemnega pomena, saj imam rada estetsko okolje, in v takšnem tudi sama najbolje funkcioniram, saj se dobro počutim. Seveda me je navdušila preproga Oyoy, ki se zelo pogosto pojavi na Instagram fotografijah znanih 'insta' mamic, zajčica Miffy - čudovita nočna lučka, ki se bo krasno podala k romantičnim stenskim tapetam Mrs. Mighetto. Vsekakor hočem za svoja malčka tudi gnezdece Sleepyhead - v njih se dojenčki počutijo skoraj kot v maminem trebuščku, in seveda gugalnik Nuna Leaf, ki dojenčka zaziba z naravnim gibanjem ... Izbira je seveda preširoka, še sama se v naši ponudbi težko odločim.

Story: In kateri je vaš najljubši izdelek, ki ga najdemo na policah Malih zakladov?

Trenutno je poleg posteljice Kaylula zame najljubše zagotovo gnezdece Sleepyhead. Gre za novost na slovenskem trgu, čeprav gre za izdelek, ki je prisoten na evropskem trgu že nekaj let. Je edino gnezdece s certifikatom varnosti, v katerem lahko dojenček prespi tudi vso noč - brez nevarnosti zadušitve. Sicer pa težko določim najljubši izdelek v našem butiku, saj so vsi izbrani s toliko ljubezni in pazljivosti ... Še dobro, da imam 'zveze'.

Story: Kako se vidite v obeh vlogah, tako mamice kot tudi uspešne poslovne ženske? Mislite, da je to dvoje združljivo?

Mislim, da je združljivo. Tu računam na veliko podporo svoje ekipe, v kateri je tudi nekaj mamic, ki po mojem mnenju zelo uspešno združujejo poslovno in družinsko življenje. Upam, da bo to uspevalo tudi meni.

Petra Vrhovec

Story: Vas kaj skrbi?

S porodom se ne obremenjujem preveč, skrbi me bolj tisto po tem. Dvojčki ponavadi pomenijo malce več dela in skrbi. Da si malce olajšam porodniško z dvojčki, pa poleg na moževo računam še na pomoč nekaterih naših izdelkov, na primer gugalnikov Nuna, ki z naravnim gibanjem pomirjajo dojenčka ... Poleg tega imam že nekaj informacij strank, ki iz prve roke lahko povedo, kaj jim je bilo v največjo pomoč. Zato sem se že pripravila na povijanje s povijalnimi pleničkami in tudi iskala tiste najboljše, opremila sem se z grizali in dudicami Hevea iz naravnega kavčuka, svilnato mehkimi ninicami Little Giraffe ... No, pa dovolj reklame! (smeh)

Story: Imate v načrtu še kakšne novosti?

Vedno in ves čas imamo odprte oči ter smo v lovu za novimi inovativnimi izdelki. Pri tem lahko rečem le, da nas je treba nenehno spremljati na naših socialnih omrežjih, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo naleteli na naslednjo čudovito novost.

Napisala I. P.
Fotografije Miloš in Nataša Horvat (www.miloshorvat.com) in arhiv Mali zakladi

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story26/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 26/2017

Story 26/2017, od 22. 06. 2017