Franc (Kmetija: Nov začetek): "Ženske so kot kokoši. Vedno na kupu!"

Franc (Kmetija: Nov začetek): "Ženske so kot kokoši. Vedno na kupu!" (foto: Planet TV) Planet TV
30. 10. 2015

Pred dvobojem se na kmetiji spet veliko tega dogaja. Francu gre na otročje, gospoda si zaželi pretepa hlapcev z blazinami, gosi pa v strašni stres spravijo domačijske kokoši. Smeha vsekakor ne bo zmanjkalo!

Naj na kratko povzamemo, kaj vse bomo lahko že kmalu vsi skupaj tudi zares videli ...

  • Franc in Miha sta že zgodaj zjutraj začela pogovor o dvoboju, ki bo v vsakem primeru vplival na nadaljnji razvoj dogodkov na posestvu. Oba sta prepričana, da bo zmagovalka Maruša in zato je vprašanje, ki ju muči, kdo bo nova glava družine. Do zdaj so izpadli tekmovalci velikokrat presenetili z izborom nove glave družine, vendar se Franc vseeno nadeja, da bo Jacqueline prav njega postavila na čelo družine. Zato se je odločil, da bo iz taktičnih razlogov v areni rekel, da si želi, da v dvoboju zmaga Jacqueline. V šali je še dodal, da bo kot razlog navedel, da je edina, ki mu pere perilo.
  • Za nekaj smeha na posestvu so poskrbele gosi, ki so tako prestrašile kokoši, da so te zbežale v hišo hlapcev. Za dodatno zmedo je poskrbel petelin, ki je začel bezljati in preganjati kokoši. Franc meni, da bodo zaradi stresa, ki ga kokoši doživljajo tekmovalci ostali brez jajc. Franc je dodal, da se tudi ženske včasih obnašajo kot kokoši in da so tako kot kokoši tudi one vedno na kupu.
  • Ker bi Barbara popestrila Dominikin rojstni dan, je prišla na idejo, da bi organizirala boj z blazinami. Na ta način bi lahko tekmovalci sprostili svoje napetosti. Po njenem mnenju bi bila tovrstnega sproščanja najbolj potrebna Niko in Maja, saj je že večkrat opazila, da med njunimi spori Maja večkrat bolj ali manj nežno fizično obračuna z Nikom.
  • Miha je hlapcem seveda povedal, da je Barbara predlagala pretep z blazinami. Hlapcem se zdi zamisel precej neumna. Še posebno Franc nad idejo gospode ni najbolj navdušen in misli, da niso ravno pri zdravi pameti. Faki sprva ni razumel, kaj si je gospoda zamislila, zato mu je Bruno razložil za kaj se gre. Faki je v šali predlagal, da naj blazino raje zamenjajo z desko in pri Francu in Brunu izzval veliko smeha.
  • Maruša je prepričana da je grožnjo tekmovalkam predstavljala predvsem zato, ker se je povezala z najmočnejšimi moškimi. Če bo morala oditi, verjame, da bo Faki gotovo prizadet, a tako daleč sta že prišla, da bo brez težav preživel tudi obdobje, ko bosta ločena. Od Jacqueline pričakuje, da bo izbrala dvoboj moči. V dvoboje pa bo odšla s ciljem, da se vrne.
  • Pred dvobojem je tudi Jacqueline strnila svoje misli in povedala, kakšen bo njen odnos s Fakijem, če bo ona zmagovalka dvoboja. Jacqueline je povedala, da ne pričakuje, da bi ji Faki zameril, če bo izločila Marušo, saj naj bi ji že sam prej povedal, da razume, da je to del igre. Vseeno pa ne pričakuje, da jo bo prav lepo gledal. V primeru poraza, je Jacqueline še povedala, da bo domov odšla veselo v objem svojih sinov. Na koncu je še povedala, da se bo z Marušo pomerila v dvoboju moči.
  • In še to! Niko si prejšnji teden ni mogel pomagati, ne da bi pomagal hlapcem, ki so se borili z zelo težko tedensko nalogo. Kljub temu, da ga je Maja opozarjala, da bo kaznovan, pa se za to ni zmenil. Takoj ob prihodu v areno je Niko izvedel, da bo za pomoč hlapcem kaznovan. V prihajajočem tednu ne bo smel biti glava družine ali član gospode in ker je že drugič kršil pravila, bo izbor drugega dvobojevalca začel z enim glasom.

V nocojšnji oddaji pa poleg vsega naštetega na svoje oči vidimo tudi, kdo tokrat zapušča kmetijo in kako na to odreagirajo ostali tekmovalci. Še bo pestro!