Franc ima vsega dovolj! Maji se bo maščeval, je obljubil!

Franc ima vsega dovolj! Maji se bo maščeval, je obljubil! (foto: Planet TV) Planet TV
29. 10. 2015

Na kmetiji spet vre. Potem, ko so hlapci napeli vse svoje moči, da bi opravili nalogo, za katero se je zdelo, da je ni mogoče opraviti, so izvedeli še, da bi jim Maja najraje še malce otežila delo. Seveda so vzrojili, Franc pa je še obljubil, da se bo afnici za to že prav kmalu maščeval.

Okoli njihove zadnje naloge se je tudi sicer veliko tega zapletalo in napletalo (kar boste kmalu videli tudi v oddaji):

  • Hlapci so se razdelili v dve ekipi in so delali celo noč. Ena ekipa je kopala njivo, medtem ko sta se Faki in Franc ukvarjala z zapiranjem kuhinje hlapcev. Odločeni so, da ne bodo odnehali dokler naloga ne bo narejena. Ponoči jih je pokonci držala predvsem kava, ki pa jim je Maja, kot so izvedeli pri zajtrku, ni želela privoščiti. To je precej razburilo Franca, ki je obljubil, da se bo prihodnji teden poskušal Maji za to maščevati.
  • Čeprav hlapcem kaže dobro, pa nekaj ur pred prihodom mentorjev še niso končali z nalogo. Delo brez prestanka pa je med hlapci že terjalo prvo žrtev. Bruno se namreč ne počuti najbolje in težijo ga želodčne težave. Sili ga na bruhanje. Čeprav so ostali v skrbeh za Bruna, pa se je Faki na njegov račun tudi malo pošalil. Rekel mu je naj pazi kam bo bruhal, saj, da je škoda močnika, ki so ga ravnokar zaužili.
  • Barbara sta prišli v kontrolo kako napreduje prekopavanje njive. Opazili sta, da jim gre delo dobro od rok in jih pohvalili. Kljub vsemu pa je Dominika povedala, da hlapcem ne bi pomagala in da se ji niti malo ne smilijo. Med njimi so kar trije, ki jih ne mara. Dominika uživa, ko gleda, kako jim zmanjkuje moči in verjame, da so psihično popolnoma na tleh.
  • Maruša je najprej počistila hišo hlapcev, potem pa se je pridružila moškim, ki so se trudili dokončati prekopavanje njive. Vse to pa so skozi okno opazovali Dominika, Niko in Maja. Maja in Dominika sta ugotavljali, kako je Maruša dvolična. Še pred kratkim ni smela ničesar dvigovati, zdaj pa se je lotila tako težaškega dela. Prepričani sta, da je Maruša svojo bolezen zaigrala, ali pa se je, kot je rekla Dominika, zgodil kakšen čudež.
  • V areni se bosta tokrat udarili Maruša in Jacqueline. Maruša pravi, da pred areno nima dobrega občutka, saj v sebi ne čuti borbenosti in želje po zmagi. Faki jo je sicer bodril in ji rekel naj se bori ne glede na vse. Je bilo pa tudi Fakiju težko, saj se zaveda, da se bo treba prej ali slej sprijazniti s tem, da bo eden od njiju moral zapustiti posestvo.
  • Niko je opazil, da so hlapci pri opravljanju tedenske naloge že popolnoma izmučeni in zato si ni mogel pomagati, ne da bi jim priskočil na pomoč. Maja ga pri tem ni podpirala in ga je opozarjala, da s tem tvega kazen in med njima je prišlo ponoči celo do spora. Niko je potem kljub vsemu, v zavetju noči hlapcem priskočil na pomoč. Niko je sicer prepričan, da kazni ne bo dobil, a mu je Maja zabrusila, naj se kar sam zdaj ukvarja s tem.

Vse o tem, ali je hlapcem naposled le uspelo opraviti nalogo ali ne, pa tudi, kaj vse se je na kmetiji tokrat še dogajalo, pa že v nocojšnji oddaji Kmetija: Nov začetek, ki po poročanju Planet TV prav te dni že podira rekorde gledanosti.