Franci Kek oštet v državnem zboru

Mojster skritih kamer si vnovičnega poslanskega mandata ne želi več. (foto: TAMINO PETELINSEK) TAMINO PETELINSEK
Vir: Lady
14. 2. 2019

Franci Kek, ki znova navdušuje s skritimi kamerami, nam je zaupal, da je v državnem zboru, ko je bil pred osmimi leti poslanec, občasno priletela opazka, da to ni skrita kamera.

“Čeprav sem že osem let iz politike, se del medijev še vedno rad spotakne ob to, da občasno delam za nacionalno televizijo ali v kakšnem javnem zavodu. Vnovičnega poslanskega mandata si ne želim, sem pa zadovoljen, da mi je uspelo doseči, da župani ne morejo biti več hkrati tudi poslanci. Zadovoljen sem tudi, da ameriško in kitajsko veleposlaništvo vabila pošiljata v slovenskem jeziku, česar prej nista počela. Ni neki hud dosežek, omenjam ga zato, ker je bila pot do tega zanimiva. Z ameriške ambasade so me v angleščini povabili na njihov državni praznik.

V slovenščini sem odpisal: "Kot poslanec Državnega zbora Republike Slovenije ste mi poslali tekst v angleščini. Je kaj nujnega?" Potem so mi le razložili, za kaj gre, in me še enkrat vljudno povabili. "Ko sem naslednje leto akcijo ponovil, sem s tem seznanil eno izmed novinark, ta pa je objavila krajši tekst. Tokrat je bil njihov odziv povsem drugačen. Isti dan, ko je bilo objavljeno, me je poklical ambasador in se v okorni slovenščini opravičil ter dejal, da bodo odslej poleg v angleščini vabili tudi v slovenščini," je za Lady povedal Franci Kek.

Besedilo: A. M. // Fotografija: Tamino Petelinšek