Franci Kek se sedaj ukvarja s športom brez ...

15. 4. 2015
Deli
Franci Kek z ženo

Franci Kek se počuti tako svobodno kot še nikoli prej. Odpravil je dioptrijo na obeh očesih, pospravil očala in se za vedno znebil kontaktnih leč.

»Ukvarjati se s športom brez leč ali očal je res super. Nimam skrbi, da bi pri košarki izgubil leče, ali pa da bi mi žoga poškodovala očala. Laserska operacija oči je bila ena boljših odločitev,« je povedal organizator nepozabnih žurov Rock Otočec in festivala Gourmet&Fun festival Izbor v Deželi kozolcev.

Operacijo je opravil na kliniki Svjetlost v Zagrebu, ki je ena najmodernejših oftamoloških klinik v Evropi in pod vodstvom ustanovitelja, profesorja in doktorja Nikice Gabrića so v njej izvedli že več kot 50.000 uspešnih operacij. Kek pravi, da je za možnost operacije že večkrat slišal pa se kar ni znal odločiti, dokler ni od prijateljev in znancev slišal mnogo pohval: »Bistveno je, da dobiš občutek, da znajo dobro delati in da se počutiš varnega. Pri operaciji oči pač potrebuješ zaupanje in Klinika Svjetlost mi ga je zagotovila.« Na operaciji ga je spremljala partnerica Mateja, malo zaradi skrbi in malo zato, ker naj bi bilo na kliniki kar veliko simpatičnih zdravnic, je hudomušno priznal Franci. In tudi ona je z novim zgledom partnerja več kot zadovoljna.

Je pa navada železna srajca in še vedno se zjutraj Franci Kek zbuja in brska za očali, zvečer pa pogosto pomisli, da mora iz oči vzeti še leče. Ampak tudi na to se bo navadil. »Res je neverjetno, da lahko tako majhen poseg prinese tako veliko spremembo v življenju,« zadovoljno zaključi.

Sicer pa je Klinika Svjetlost poskrbel za boljši vid že marsikaterega estradnika. Med drugim so se očal in leč znebili Lado Leskovar, Iris Mulej, Oliver Dragojevič in Neda Ukraden.

Svetlost

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec