Franci Matoz: Luksuzna vila dobiva podobo

Nataša in Franci Matoz (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
31. 1. 2013

Razvpiti slovenski odvetnik Franci Matoz, ki po mnenju večine spada med najbolj vplivne in želene odvetnike pri nas, ne pozna počitka.

Kljub številnim odvetniškim obveznostim po Sloveniji si Franci tako rad vzame čas za svojo lepo ženo Natašo in njune skupne življenjske cilje. Eden izmed številnih ciljev je tudi ta, da se čim prej preselita v skupno ljubezensko gnezdece v naselju Oltra pri Ankaranu, kjer odvetnik pospešeno gradi svoj sanjski dom le korak od morja.

Če smo lani avgusta v Novi ponudili ekskluzivne posnetke primorske sanjske odvetniške vile, danes to nadgrajujemo z dodatnimi svežimi januarskimi fotografijami, ki nakazujejo, da se bo lepi par vsekakor že v letu 2013 vselil v mogočen dom s prelestnim pogledom na širšo slovensko obalo.

Milijonski vložki

Tokratni obisk sanjske vile Matoz nas je nadvse presenetil, saj raste kot gobe po dežju, kar da jasno vedeti, da Matoz vse svoje odvetniške prihranke, ki jih seveda ni malo, vlaga v svoj sanjski dom. Ta je z zadnjega dela videti kot blindiran bunker z dvema oknoma, v prvem delu pa se že da opaziti, kako bodo razporejeni notranji prostori z veliko teraso v zgornjem delu hiše.

Kot smo ob ekskluzivnem razkritju v Novi pred meseci predvidevali, se je zdaj pokazalo, da drži: ob hiši je opaziti manjši bazen v nastajanju, ob njem pa galerijski družabni prostor, kjer bo najverjetneje Franci s svojo poslovno družbo prirejal zabave za visoke kroge.

Zgovorna soseda

Ena od bližnjih sosed Francija Matoza iz Ankarana nam je zaupala, da je bila vila po objavi v Novi tarča številnih ljudi. Zato se je odvetnik najverjetneje odločil, da 'gradbinsko' tablo, kjer so bili napisani vsi podatki ter je bilo razvidno, da je prav razvpiti slovenski odvetnik glavni investitor, umakne oziroma skrije na lokacijo, ki očem zaradi z ograjo zagrajenega in varnostno zelo podkrepljenega naselja Oltra ni dostopna.

Obenem pa nam je soseda razkrila, da je imel odvetnik pred leti sanjsko željo, da bi zgradil svojo vilo na zaščitenem območju oziroma rtu Debelega rtiča, a je moral željo opustiti, ker je bilo gradbeno dovoljenje kljub njegovemu vplivu nemogoče dobiti.

Priporočamo