Franko Bajc zdaj še v šov Zvezde plešejo?

Franko Bajc zdaj še v šov Zvezde plešejo? (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
29. 12. 2018

Po napetem in dramatičnem superfinalnem dvoboju, v katerem sta se pomerila največja nasprotnika, Denis Toplak in Franko Bajc, je bil na koncu v zadnji igri hitrejši Franko. 

Zmagovalec šova Kmetija 2018 je tako postal postaven in preprost 24-letni mladenič iz Ajdovščine, ki si je, po sladki razglasitvi in ko so ugasnile kamere, z veseljem vzel čas za nas. 

► Franko, najprej prejmite naše iskrene čestitke. Kakšni so prvi občutki po zmagi?

Iskrena hvala. Občutki so resnično nepopisni. Zame sta bili ta večer dve zmagi! Prva zmaga je ta, da sem osvojil šov, veliko pa mi pomeni, da so se zame odločili gledalci. Seveda mi največ pomeni to, da je bila na finalni oddaji moja družina ter da sem bil, če gledam vse skupaj, deležen res izjemne podpore. Sploh iskrena podpora v očeh najbližjih mi pomeni več kot vsaka nagrada. Res bi težko opisal vse občutke, vsekakor pa vsakomur privoščim to, kar se je zgodilo meni, in sicer da bi vsaj enkrat stal na mojem mestu po tako napetem dvoboju.

► Pot do zmage ni bila preprosta, sploh zadnja na(d)loga je zahtevala izjemno zbranost, ne nazadnje pa je bil tu še nasprotnik Denis, ki ste si ga želeli v sklepnem dvoboju …

Resnično sem vesel, da je bil Denis z mano v superfinalu, oba sva si to želela. Ne bi se moglo bolje končati. In če kdo misli drugače – med samo igro Denisa nisem spremljal niti nisem videl, kaj se dogaja. Zanimala me je samo moja igra ter kako napredujem. Na začetku sem imel občutek, da sem se v vse skupaj prehitro zaletel, začele so se mi tresti roke, a sem se kaj hitro zbral, zadevo umiril, kar se mi je na koncu obrestovalo. V borbi sem resnično užival, sploh ker imam rad areno, in to so številni opazili … vse skupaj pa se je videlo – tik preden sem počil balon – na mojem obrazu in nasmehu. In z nasmehom se je zame končal ta večer.

► Že prej ste nam zaupali, kaj boste naredili z zasluženo nagrado, če zmagate. To še vedno drži?

Drži, drži, vse ostaja enako! Denarna nagrada mi bo olajšala pot do tega, kar bi še rad dosegel v življenju. Vse skupaj ne bom uporabil le za glasbo, ampak tudi za to, da postanem boljši trener in ne nazadnje boljša oseba.► Kako ste preživeli sobotni dan pred večernim finalom – je bilo veliko nervoze?

Dan je bilo resnično zelo zanimiv. Vsaka trema pred večjimi dogodki je dobrodošla in name deluje pozitivno, tako da sem komaj čakal, da se vse zgodi. Zdi se mi, da sem bil ves čas sproščen in nasmejan, kar se mi je na koncu tudi obrestovalo.

► Ste pričakovali, da vas bodo izbrali prav gledalci oziroma postavili na prvo mesto v prvem delu šova?

Tega resnično nisem pričakoval, saj ko smo zadnji teden pred finalom hodili na srečanja z oboževalci po trgovskih centrih, smo bili vsi deležni enake podpore. Prav zaradi tega si nihče ni upal napovedati, kdo bo zmagal. In ko sem v oddaji dobil potrditev, je to zame še ena plus točka, ki mi bo za vedno ostala v spominu.

► Bi šli po Survivorju in Kmetiji še v kakšen šov?

Če bi bila možnost … obstaja še en šov, ki bi se ga res rad udeležil, in sicer so to Zvezde plešejo, ampak moram najprej postati zvezda. (smeh) Verjetno vas zanima, zakaj ravno ta šov? Zato, ker ne znam plesati. Vse skupaj bi mi bil največji izziv, kar bi mi, če logično sklepamo, še kako pomagalo pri moji glasbeni in trenerski poti.

► Ko sva že ravno omenila Survivorja in Kmetijo. Se da ta šova kako primerjati?

Seveda, oba sem doživljal z Aneto. (smeh) Šalo na stran. Šova se razlikujeta predvsem po tem, da vse skupaj poteka drugače. V Survivorja, kjer sem izpadel devet dni pred koncem, sem šel, da preverim svoje telo in psiho, Kmetija pa temelji na medsebojnih odnosih in na delu. Od obeh šovov sem na koncu želel dobiti čim več dobrih, predvsem življenjskih izkušenj ter da ne bi bil več sramežljiv, kot sem bil nekoč.► Za konec ne moreva mimo bližajočih se praznikov, kako in kje jih boste preživeli?

Nisem še tako daleč, saj sem imel v planu, da damo najprej pod streho Kmetijo. Pustimo se presenetiti.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Igor Zaplatil