Franko Bajc že poškodoval soplesalko

Vrhunska plesalka Svetlana Cigoj in Franko se na treningih zabavata, a vestno trenirata. Pri tem pa tudi trenutkov nerodnosti ne manjka. (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Lady
4. 4. 2019

Veliki zmagovalec šova Kmetija Franko Bajc si je uresničil sanje z nastopom v plesnem šovu Zvezde plešejo, kjer je v prvih oddajah s soplesalko Svetlano Cigoj takoj opozoril nase in pokazal, da nov izziv jemlje nadvse resno.

Franka smo poklicali in ga povprašali, kako se na intenzivnih treningih pred oddajami razume s soplesalko in kakšni notranji občutki ga spremljajo ob novem, nič kaj lahkem plesnem izzivu pred javnostjo. “Na prvo oddajo gledam zelo pozitivno, saj sva s Svetlano ples izpeljala, kot sva si želela. Seveda je še veliko stvari za popraviti, ampak zato tudi to delam, da se čim več naučim. Komentarje sodnikov sem sprejel z veliko spoštovanja in kot šolo za naprej, čeprav sem bil zelo pozitivno presenečen. Sama predstavitev mi je bila všeč, saj je bil prikazan del mene, ki ga ljudje mogoče še niso poznali. S plesom oziroma koraki v tem svetu živim svoje plesne sanje,” pove Franko in doda v smehu: “Lahko rečem, da si ne bi mogel želeti boljše soplesalke oziroma učiteljice, kot je Svetlana, saj je zelo profesionalna, kar je glede na moje izkušnje edini način, da bo kaj iz mene. Torej je edino pravilno, da poslušam vse, kar mi svetuje. Poleg vsega je pa tudi zelo v redu oseba, tako da z veseljem hodim na vaje.”

Prva trema je premagana

Zmagovalec Kmetije je z nami želel deliti tudi občutke ob prvem plesu v oddaji Zvezde plešejo. Kljub treningom ga je bilo kar strah. “Težko opišem občutke ob prvem plesu, saj je bila mešanica adrenalina in treme ter vsega možnega. Vse skupaj sem vzel kot izziv, pri katerem bi rad tudi užival. Za zdaj vse poteka, kot sem si želel, in potrudil se bom, da bo tako tudi ostalo ter iz oddaje v oddajo prikazal, kako se izboljšujem,” pove Franko in prizna, da so treningi s soplesalko polni zanimivih, smešno obarvanih zgodb: “Treningi z zelo profesionalno Svetlano so mešanica resnega dela in hkrati zabave, velikokrat se nasmejiva mojim napakam. A kaj naj rečem, pri plesu sem šele začetnik. Iskreno, ne štejem več, kolikokrat sem jo pohodil, saj je Svetlana od mene dobila tudi modrico na kolenu zaradi moje nerodnosti. A vesel sem, da je zelo potrpežljiva učiteljica, ki opaža, da se zelo trudim, pa čeprav sem na trenutke pri usvajanju koreografij res zelo neroden.”

Ujet v svojem telesu

Ljubljenec ženskega občinstva Franko še sam ne more verjeti, kaj vse za sabo prinese vsak resničnostni zabavni šov. Tako nam je v nekaj besedah ekskluzivno razkril željo po plesnem izzivu. “Vedno sem si želel plesati, ampak se počutim nekako ujetega v svojem telesu oziroma gibu in nikoli nisem izbral poguma, da se tega lotim,” pove Franko in doda: “Od kod želja, ne vem točno, ampak občutek, da lahko pri tem uživam, je bil od vedno v meni. Mislim, da mi bo to vse skupaj gibalno zelo pomagalo tudi pri glasbi oz. igranju bobnov.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Miro Majcen, osebni arhiv