Franku Bajcu zmanjkuje časa

Franko je svoje najbljubše aktivnosti, kot so bobni in izvajanje akrobacij na prostem, postavil na stranski tir. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
1. 5. 2019

Simpatični Franko Bajc se zadnje tedne vrti po plesnem parketu priljubljene oddaje Zvezde plešejo. 

Kot nam je zaupal, je z udeležbo v šovu presenetil tudi domače, saj v plesu doslej ni bil najbolj vešč. V preteklosti so ga dekleta že vabila na ples, izkušnje, pridobljene v oddaji, pa mu ne bodo prišle prav le pri plesu, čeprav se bo prav po zaslugi oddaje večkrat spravil na plesišče.

► Franko, kje se počutite bolje, na plesnem parketu ali na 'kmetiji'?

Tega ne morem primerjati, vsako je po svoje zanimivo. Zagotovo sem imel več izkušenj s kmetijo kot s plesom, po drugi strani pa imam rad izzive.

► Kdaj vam je bilo pri plesu najbolj neprijetno?

Vse v povezavi s plesom mi je zelo prijetno, zato sem se tega tudi lotil. Ples je že v osnovi, če lahko tako rečem, nasprotje vsega, saj že v začetku sodeluješ z žensko, s katero moraš delovati kot eno. To naredi vse skupaj še bolj zanimivo, čarobno. Treba je nekako imeti vse pod nadzorom in se hkrati prepustiti. Prav zaradi tega ples zelo cenim in do njega gojim veliko strahospoštovanje.

► Ste z dosedanjimi nastopi presenetili tudi samega sebe?

Ne bi rekel presenetil, na odru sem pokazal tisto, kar sem vadil. Nič več, nič manj. Bolj sem se presenetil, kako se spopadam z občutkom, ki ga imam tik pred nastopom. Mislim, da je še veliko prostora za napredek, in volje ne zmanjkuje kljub ocenam. Komaj čakam, da se lotim, upam, da še čim več prihodnjih plesov.

► S čim vas zna soplesalka Svetlana najbolje motivirati?

Najbolj s tem, da je iskrena do mene, ne maram pohval, če sam vem, da mi ne gre. Raje imam iskreno kritiko kot neiskreno pohvalo. Je stroga in profesionalna ter se hkrati zna zabavati, to se mi zdi ključno.

► Na začetku ste dejali, da vas je strah, da vam soplesalka uide. Se tega še bojite?

Zavedal sem se, da bo plesalka imela z mano ogromno dela, saj začnem pri vsakem plesu popolnoma od začetka. Imam srečo, da sem dobil zelo potrpežljivo učiteljico, mogoče tudi zaradi tega, ker veliko časa posveča tudi učenju plesa najmlajših. (smeh)

► Glede na to, da se sami odlično znajdete v konjskem v sedlu – ste Svetlano že kdaj povabili na izlet s konji?

Čeprav zelo rad jaham, se s Svetlano raje drživa plesa. Mogoče bo priložnost za izlet, ko bo za to več časa.

► Se med tednom, ko vam ostane kaj časa, še vedno sproščate z jahanjem?

Z veseljem grem pogledat na ranč, bolj kot ne pozdravit konje, ampak trenutno ne najdem pravega časa za to, saj imamo kar natrpan urnik. Od izkušnje bi rad odnesel čim več, ko se nečesa lotim, tega ne počnem na pol. Tudi za to bo še prišel čas. Lahko pa rečem, da jih pogrešam.

► Kaj o vaših plesnih korakih pravijo vaši bližnji?

Tisti, ki me najbolj poznajo, vedo, kako zelo sem se temu izmikal, in zato jih je že novica o moji udeležbi v šovu zelo presenetila. V samih korakih pa opažajo še veliko prostora za napredek.

Boste po tej oddaji upali zaplesati tudi na družabnih prireditvah, glede na to, da ste doslej plesali predvsem, kadar vas nihče ni gledal?

To bomo še videli, mislim, da ja. Zagotovo pa dobivam izkušnje na več področjih, ne samo v plesu, ki mi bodo v življenju prišle še kako prav.

► Kakšni so odzivi deklet? Je sporočil več kot ob Kmetiji?

Za vsa pozitivna sporočila sem iskreno hvaležen, vem, da sem v celoti odvisen od gledalcev. Vsak vikend bom dal vse od sebe, da pričaram čim bolj dodelano točko. Zaradi te oddaje sicer ne dobivam nič več sporočil, po pravici povedano, jih sploh ne.

► Vas je katera že povabila na ples? Verjamete, da je to predvsem dolžnost moškega spola?

Tudi to sem že doživel, v osnovi se mi ne zdi s tem nič narobe, ampak mi je lepše, če je moški tisti, ki zbere pogum.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Miro Majcen, Primož Predalič