Fredi Miler: Grozi mu bankrot!

Vir: Lea
12. 6. 2013

Fredi Miler, ki je bil na največjem vzponu svoje kariere prava atrakcija, se sooča s kruto usodo: po že tako mukotrpnem granulomu ga čaka še bankrot.

Kar naenkrat je Frediju vsakdan začela polniti nevzdržna bolečina. "Kot profesionalec sem prestavil operacijo, čeprav sem je bil nujno potreben, ampak čakal me je veliki nastop v Cankarjevem domu in nisem hotel uničiti prireditve Improvizija, če so me že tako prijazno povabili k sodelovanju, in to še kot glavnega gosta! Nastopil sem v hudih bolečinah in vsakokrat, ko sem odprl usta, me je presekala neizmerna suličasta bolečina, toda vedel sem, da moram speljati nastop," je nesrečni granulom opisal Fredi, ki sedaj na vidnem delu zgornje čeljusti nima zob.

"Najhuje od vsega ni ranjen ponos, ker veš, da zgornji zobje niso tvoji. Huje je to, da kadar odpreš usta, da bi zapel, ni več istega občutka v čeljusti, vse je nekako umetno, tuje in nemogoče," se priduša otožni umetnik. Nekaj verjetno že lahko odpoje, pritožuje pa se, da gredo ravno končnice težko razločno z jezika. Fredija je strah, da ga občinstvo ne bo več razumelo, zaveda pa se, da so besedila pesmi velikega pomena, da se skladba dodobra razume in začuti. Zato je strah pred izgubo kariere, ki je tako dobro kazala, popolnoma upravičen. "Živim samo od tega in žal mi je, ker hočem delati, nikoli se nisem delal frajerja in nikoli se nisem napihoval, rad bi samo normalno živel," še pripomni koroški zabavljač.

Počasi izgublja voljo

Poštenost, iskrenost in marljivost so lastnosti Fredija, ki jih je investiral v svoj poklic, zdaj namreč živi samo od ega. Zato si je doma ustvaril profesionalni studio, da lahko nemoteno in s kar najnižjimi stroški ustvarja nove komade. Vendar se to utegne kaj klavrno končati, saj popularnemu pevcu ne bo preostalo drugega, kot da kupi implantate, ki pa so vse do 1.500 evrov na kos. "Da bi si popravil svojo zgornjo čeljust, bi me stalo najmanj 10.000 evrov, tega denarja pa niti pod razno nimam!" še s skrušenim glasom doda zabavni pevec, ki počasi izgublja voljo. Protezo ima sicer pritrjeno z vakuumom, kar zagotavlja kar dober oprijem, a vseeno je negotovost velika. "Že tako mi je nerodno, ker zgoraj nimam zob. Če bi mi med koncertom proteza slučajno padla dol, bi se dobesedno ubil od sramu."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri