Fredi Miler je 'hendimen' brez službe

"Najraje bi vozil kombi." (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
20. 4. 2014

Fredi Miler je risal nasmehe na naše obraze dolgo dolgo časa. S svojim iskrenim pristopom in neprekosljivim imidžem je Slovencem odprl srca in nastopal vsepovsod, zdaj pa je situacija popolnoma drugačna. Fredi težko živi.

"Najprej bom napolnil hladilnik," je bila njegova dušoparajoča izjava, ki je marsikoga presenetila, ko so ga ob prodoru vprašali, kaj je prva stvar, ki jo bo storil zdaj, ko je zvezda. No, Fredi je zaradi svoje priljubljenosti kar nekaj časa lahko živel po boljših standardih, nastopov je bilo veliko. Vendar so se stvari kaj hitro obrnila na slabše.

Najprej so mu jo zagodli zobje: granulom ga je stal silnih bolečin, nato pa še skoraj pevske kariere: z umetnimi zobmi namreč ni mogel normalno peti. Zdaj sicer poje lahko, vendar tudi v svetu zabave ni veliko denarja: "Prodajam se sam in za mizerno nizke zneske pač ne morem na nastop na primer v Koper, saj me že samo potni stroški stanejo toliko, kot je predviden honorar". Kot da ne bi bilo že to dovolj, se mu je še zrušil strop v sobi.

Mojster, ki ga je prišel popravit, mu je že ponudil službo, vendar trenutno nima dovolj posla, da bi pokril Fredijevo plačo. "Jaz sem pripravljen delati vse," začne pevec, ki je vajen tako dela na strehi kakor tudi polaganja laminatov, zato ni nič čudnega, da je bil potencialni delodajalec zadovoljen z njim.

"Najraje bi vozil kombi. Po Sloveniji, lahko tudi v Nemčijo," nam še zaupa svoje želje Fredi, ki nam trenutno situacijo opiše nekako takole: "Cele dneve sem doma, po navadi se kar zaprem v studio in delam nove komade." Trenutno dela tretjo pesem, ki bo bolj v plesnih, house ritmih.