Frenk Nova in Nuša derenda bosta pasla krave

Frenk Nova in Nuša derenda bosta pasla krave (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
13. 7. 2016

Pod Veliko planino se že gradi Eko resort, kjer se bo deset kandidatov potegovalo za sanjsko službo pastirja. Glasbenika Frank Nova in Nuša Derenda sta si šla ogledat, kako nastaja celotna zadeva.

Postala sta ambasadorja dogajanja in tako bosta imela priložnost spoznati, kakšno je pastirsko delo.

"Zanimiva ideja in zgodba. Ne bi si mislil, da bo pritegnila tolikšno zanimanje," nam je zaupal Frenk. "Kolikor vem, so že izbrali dva kandidata izmed tri tisoč prijavljenih. Eno mesto je zasedel ameriški milijonar, ki je naveličan sedenja v pisarni. Baje si želi novih izzivov. (smeh) Drugo mesto pa je dobil preprost makedonski pastir. Vem le, da mora zadnji najti nekoga, ki ga bo v tem času nadomeščal, saj ima sam veliko čredo ovac. Ta dva bosta sanjsko službo začela v septembru. Preostalih osem mest je še prostih, tako da se ljudje še vedno prijavljajo in čakajo na odločitev," pojasni Frenk. Tako Frenk kot Nuša izhajata iz kmečkega okolja, saj sta že kot otroka pasla krave z otroki z večjih kmetij. "To je danes še vedno nekako del odraščanja in druženja otrok."

V družbi živali

Nuša in Frenk sta si ogledala, kako nastaja Eko resort pod Veliko planino. Spoznala sta tudi že nekaj živali, ki so tam našle svoj dom.

"Pripeljali so krave, osla, prašičke in goske. Domovanje so dobile avtohtone živali. Zdaj čakajo še na divjad: srne in zajce. In verjetno še katere druge," povesta. "Izhajam iz gozdarske družine. Delo mi ni tuje, zato bi se tudi preizkusil v vlogi pastirja. Sicer ne vem, kako bi shajal s kravami, ampak mislim, da se vse da. Po drugi strani pa bi mi prijal tudi odklop v naravi," nam je še zaupal Frenk.

Priporočamo