Frenk Nova: Tik pred nastopom s skupino Babilon na operacijo

3. 4. 2017 | Vir: Nova
Deli

Glasbenik Frenk Nova je nedavno presenetil s slikami iz Grčije. Seveda so mu vsi zavidali vročega sonca in razgleda.

"Leta 2009 sem bil na počitnicah v Indoneziji. Nisem se pazil in dobil precejšnje opekline po glavi. Res sem bil nepremišljen in si nisem dovolj zaščitil glave. Po tistem so se mi naredila znamenja – dejansko melanom, ki je posledica opeklin. Sprva nisem bil pozoren, potem pa sem se odločil za pregled. Zdravniki so mi leto dni pozneje rekli, da se ti lahko kozmetično odstranijo. Če pa bi se barva spremenila, naj se vrnem," se spominja Frenk. "Po tistem mi je to pigmentno znamenje skoraj izginilo in na te lise nisem bil pozoren." Za vse tiste, ki pretiravate s pretiranim sončenjem ali brutalni izpostavitvi soncu, je dejstvo, da si koža vse zapomni.

Frenk si je nato pred dvema letoma dal presaditi lase v Hairclinic Slovenija, ki je v lasti priznanega grškega kirurga. "Je lastnik šestih klinik po Evropi in se že 24 let ukvarja izključno s tem. Operiral pa je tudi nekaj znanih oseb, med njimi tudi Wayna Rooneyja. Pred kratkim sem kliniko znova obiskal, saj sem imel pregled lasišča," pove. "Takoj me je opozoril na liso, ki je med tem postala čudne barve. Naredil je fotografijo in jo poslal svojemu kolegu, dermatologu v Grčijo. Ta je rekel, da bi bilo dobro to čim prej odstraniti. Seveda sem se prestrašil, saj je bil kožni rak pri nas že v družini in nekaj je lahko na koži tudi dedno, t. i. familiarni maligni melanom," pove Frenk. Tako so ga morali odstraniti tudi njegovemu dedku v poznih letih, ko se že dolgo ni več izpostavljal soncu. 

"Sprva sem mislil, da bom poseg opravil pri nas, ampak so čakalne dobe precej dolge in nekako sem dobil občutek, da me niso jemali resno. Poklopilo se je, da je bil ta dermatolog v Atenah (drugače dela v ZDA) in je rekel, da lahko pridem. Nisem dolgo razmišljal. Kupil sem vozovnico in odšel. Pri nas bi se vse skupaj precej zavleklo, sam pa nisem želel tvegati. Za mnenje sem vprašal tudi prijateljico, ki je zdravnica. Svetovala mi je, da če imam možnost, naj to čim prej naredim." In res. Frenk je odšel v Atene na poseg. "Pod mikrokamero so pogledali in mi povedali, da je zadeva lahko maligna. In nisem obžaloval svoje odločitve. Imam pa še eno znamenje ob strani, ki bi ga bilo za vsak primer dobro odstraniti. Ta poseg bom opravil doma.

MIMA

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret