Gaber Keržišnik: Vroči dnevi na jadrnici

31. 7. 2016
Deli
Gaber Keržišnik: Vroči dnevi na jadrnici (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Gaber Keržišnik ima dolgo kariero v svetu novinarstva, njegova strast pa je vedno živela v obliki hitrih in drznih motorističnih dirk. Kot nam je povedal, pa bo njegovo poletje nekoliko bolj umirjeno ...

Čeprav je ljubitelj hitrih motorjev in avtomobilov, se v nasprotju z delovnim vsakdanom Gaber z družino rad sprošča na jadranju. "Del letošnjega dopusta bo namreč, kot vsako leto do zdaj, šel za dopustovanje na družinski jadrnici," nam je povedal in dodal, da zdaj že nekaj let zapored jadrnica vsako zimo potrpežljivo čaka v marini v neposredni bližini Pulja, s prvimi sončnimi dnevi pa se začenja tudi njihova sezona odkrivanja skritih in manj skritih kotičkov Jadranskega morja. "Najlepše mi je odkrivanje otokov v srednjem in severnem Jadranu. Cres, Unije, Silba, Ilovik, Ist, Olib, Premuda in Dugi otok. To so moje najljubše izbire," nam je povedal in dodal, da so omenjene destinacije, še posebej, še jih obiščeš z jadrnico, zlata vredne.

Kot strasten ljubitelj motorjev pa bo tudi Gaber del letošnjega dopusta namenil panoramski vožnji s prijatelji. "Vedno namenim del prostega časa kakšni motoristični turi s prijatelji. Lani smo na primer porabili deset dni za ogled legendarne dirke na britanskem otoku Man, letos pa smo se s prijatelji prek Pirenejev odpeljali s starimi motocikli na tisoč kilometrov dolgo turo iz Barcelone prek gorskih prelazov vse do francoskega letovišča Biarritz," nam je pojasnil Gaber in dodal, da so v omenjenem mestu obiskali motociklistično-surferski festival Wheels and Waves.

In čeprav so njegovi poletni načrti pestri, nam je sicer poklicni fotograf pojasnil, da del poletnega dopusta porabi že pozimi. "Vsako leto se za skoraj mesec dni pozimi odpravim na Florido. V Miamiju in Daytoni z našo ekipo Inotherm Yamaha team namreč spremljamo Boštjana Skubica na dirki 200 milj Daytone," nam je še povedal Gaber, ki brez dvoma velja za enega izmed bolj domiselnih športnih komentatorjev pri nas.

Napisala: Kaja Milanič
Foto: osebni arhiv