Gadi s Tino Maze na veselice!

25. 10. 2013 | Vir: Story
Deli

Tik pred začetkom olimpijske sezone je glasbena ekipa, ki je za Tino Maze ustvarila uspešnico My Way is My Decision, poskrbela za presenečenje. Pesem je dobila novo preobleko, Gadje pa so jo zapeli v slovenščini.

Raay in Matjaž Jelen, glavna 'krivca' za glasbeni podvig najboljše smučarke na svetu, sta bila lani deležna kar nekaj očitkov in vprašanj, zakaj pesem ni posneta tudi v slovenščini, toda takrat žal ni bilo časa zaradi Tininega natrpanega urnika. Zato sta letos sklenila, da se pesem posname tudi v slovenščini, in to v trenutno najbolj priljubljenem stilu - narodno-zabavni polki.

Tako bo Tinina melodija priromala tudi v vse vasi in na veselice. Trenutno je med glasbenimi zvrstmi najpriljubljenejša 'domača' glasba, za kar so med drugim 'krivi' Modrijani s svojo Rožico in kopica oddaj s tovrstno glasbo, vseeno pa ni izvajalcev te glasbe, ki pritegnejo pozornost rumenih in najrazličnejših medijev. Prav zato je Raaya in ekipo čakala težka naloga:

"Ko smo se odločili, da Tinin komad posnamemo z eno od slovenskih narodno-zabavnih skupin, je bila to zahtevna naloga ... Koga imajo ljudje radi, kdo ima kaj pokazati, kdo združuje staro in mlado, kdo po našem mnenju dosega vsa merila, ki smo si jih zamislili, ko smo začeli ta projekt...? A kaj hitro nam je bilo jasno, koga bomo izbrali! Skupina Gadi je tista, ki je le korak stran od tega, da sproži pravo 'gadomanijo'. Obožujejo jih mladi, stari, fantje so skromni, simpatični, odlični glasbeniki in vemo, da je bila to najboljša odločitev. Pa še za Tino navijajo, da se kar kadi!"

My Way Is My Decision je uspešnica, ki smo jo poslušali ob vseh Tininih uspehih in ki so jo za svojo vzele tudi radijske postaje po Sloveniji, zato ni nič čudnega, da je že ob novici, da Gadi pripravljajo slovensko predelavo pesmi, postalo jasno, da se 'kuha' nekaj velikega.

"Že na prvem sestanku smo se s fanti super ujeli, bili so veseli povabila, hkrati pa si niso predstavljali, kako bo pesem zvenela v povsem drugem žanru," je dodal Raay, "vendar je takoj na prvih vajah postalo jasno, da smo enotnega mnenja, da je My Way Is My Decision v slovenščini odlična polka!"

Naslov pesmi v slovenščini je Daj mi daj mi daj. Že po tem velja verjeti, da je nekaj, kar bo šlo v ušesa, so pa pesem fantje skupine Gadi - David, Anže in Primož - namenili slovenskim dekletom.

"Tudi Tina je ena od teh in je največji kazalnik, da so slovenska dekleta ena in edina!" Upamo, da bo tudi v letošnji sezoni Tina smučala tako hitro ali še hitreje, saj je njihova polka še nekoliko hitrejša, in kdo ve, morda se nam obeta nova 'Rožica', še en narodno-zabavni hit, ki bo obnorel Slovenijo?

Vabljeni k poslušanju skladbe Daj mi daj mi daj:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk

Nova Story že v prodaji

Story Story 44/2013

Story Story 44/2013, od 23. 10. 2013