Gal Gjurin je izdal knjigo Glasba je oblika ljubezni

Gal Gjurin je izdal knjigo Glasba je oblika ljubezni (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
10. 11. 2017

Eden izmed najbolj znanih slovenskih pevcev in tudi skladatelj in urednik diskografske hiše Had, Gal Gjurin, nameni pripravam pred koncertom zelo veliko časa.

"Tako velik koncert prinaša s seboj veliko organizacije v ozadju in posledično vloženega osebnega denarja. To je kot loterija, igralnica ali kupovanje delnic - lahko izgubiš vse. V dvourno glasbeno predstavo, kakršna se bliža v soboto zvečer, je treba vložiti tudi več sto ur priprav. Pod sabo imam približno 50 ljudi: vem za vsak kabel, vsako notico in vse logistične mikro podatke," nam je zaupal pred velikim koncertom v Gallusovi dvorani, kjer je nastopil že večkrat in je Cankarjevega doma vajen: "Na odru Gallusove dvorane sem igral že najbrž več kot stokrat, tudi v okviru različnih projektov in gostovanj, dobrodelnih koncertov in festivalov.

Tudi s tehnično ekipo Cankarjevega doma se odlično razumemo, vedno se potrudijo in me presenetijo s svojim pozitivnim odnosom."

Napol v šali nam je tudi povedal, da pričakuje 10.000 oboževalcev, 30 novih prijateljev in prazno denarnico, saj za tovrstni glasbeni žanr trenutno niso ravno rožnati časi. "To ni študentski žur, kjer se prešteva količina popitega piva." Bo pa Gal kmalu izdal tudi knjigo. Na uho nam je prišla informacija, da naj bi izdal knjigo kuharskih receptov, kar je sicer zanikal: "Ne, to so avtobiografsko obarvani eseji o glasbi, poimenovani Glasba je oblika ljubezni. Moji osebni kuharski recepti pa so ob ličnih fotografijah vezani na barvno pojmovanje durovih lestvic, kakor glasbene dure v barvah vidim sam. Recept za AS DUR vsebuje rdečo peso, za F DUR zelene bučke, za C DUR pečeno bamijo itd." Knjigo bo predstavil na knjižnem sejmu, v prihodnje pa bo izdal dva albuma. Za Gala Gjurina torej počitka ni.

Foto: Jana Šnuderl

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story45/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 45/2017

Story 45/2017, od 02. 11. 2017