Ganljiv zapis Žige Laknerja, ob katerem ostaneš brez besed

Ganljiv zapis Žige Laknerja, ob katerem ostaneš brez besed (foto: Andraž Martinšek / Happy Moments) Andraž Martinšek / Happy Moments
13. 3. 2020

Žiga Lakner, ki nas zadnje čase preseneča predvsem s svojo preobrazbo telesa, je ob aktualnem koronavirusu delil ganljiv zapis, ki da še kako misliti in v katerem se je dotaknil predvsem odnosa do starejših ljudi!

"Ne morem mimo tega. Predvsem zaradi ozaveščanja do starejših in seveda ostalih. Iz medijev slišimo preveč povdarjeno govoričenje "Za corono so umrli ljudje stari nad toliko in toliko let, mladi pa so v večini varni". Pa se vprašam: "Ali nimajo tudi starejši pravico živeti? In živeti dlje, kot bi npr v tem primeru lahko?" Včeraj me je ustavila gospa in mi rekla "Veste Žiga, tako vas rada poslušam pa vendar se bojim, da zaradi virusa in starosti morda vašega nastopa ne bom nikoli več poslušala ..." Za nekaj sekund sem ostal brez besed, kdo ne bi?" je zapisal glasbenik Žiga Lakner, ki se je ob tem vprašal, komu se ne bi strlo srce ob takem komentarju?!

"Treba je stopiti skupaj, pomagati NJIM, ki so praktično najšibkejši in seveda tudi ostalim sovrstnikom. Potrebno je biti spoštljiv do ostalih in se seveda nesebično obnašati po vseh protokolih, ki jih je ob razglasitvi epidemije podal vrh Republike Slovenije ter vse zdravstvene ustanove. Spoštujmo sebe in ostale. Samo tako bomo prišli do 'zelene veje'," je svoje misli zaključil glasbenik Žiga Lakner, ki vsem skupaj želi zdrav vikend.