Gašper Rifelj dekleta osvaja s kitaro

Gašper Rifelj dekleta osvaja s kitaro (foto: Pop TV) Pop TV
Vir: Lady
23. 3. 2018

Gašper Rifelj je eden izmed znanih, ki se letos borijo za laskav naziv zmagovalnega para v šovu Zvezde plešejo.

Plesni krst v nedeljo je preživel, in čeprav bodo naslednji tedni posvečeni predvsem treningom, se Gašper ne bo odpovedal svoji največji strasti – petju. Tako je pred kratkim predstavil novo skladbo in videospot Ljubljena.

Kdo je napisal scenarij in kdo ima glavno vlogo?

Scenaristov je bilo več. Najprej sva staknila glavi z Uršo Mravlje, ki obvlada glasbeni posel in me je tudi povezala z izjemnim avtorskim dvojcem Nerminom Puškarjem in Krešimirjem Tomcem, tako je v bistvu nastal prvi del, pesem Ljubljena. In ob snemanju vokalov, ko sem pel tekst, ki ga je napisala Špela Tomec, se mi je okvirna zgodba za videospot že prikazovala. Odločil sem se za ponovno sodelovanje z Miho Tozonom, s katerim sem ustvaril prvi videospot Mozaik. Ker sva takrat odlično sodelovala, sem imel občutek, da bo ravno on znal zgodbo prenesti v sliko. Potem sva dodelala scenarij, vse skupaj pa smo posneli v enem dnevu. Bil je zares prijeten dan. Poleg mene nastopa v videospotu simpatična plesalka Špela Kralj, ki se je odlično znašla v vlogi ljubljene. Mislim, da sva ujela super medsebojno energijo, in res sva bila oba sproščena pred kamero.

Se vidite v vlogi očarljivca? Trenutno jih je veliko v turških telenovelah, ki so navdušile Slovence ...

Spominjam se, bilo je okrog osnovnošolskih let, da sva s staro mamo, ko me je pazila, pri njej gledala telenovele. Naslovov se ne spominjam več oz. mislim, da je bil Divji angel. Tega se spomnim, sicer pa pozneje teh nadaljevank nisem gledal, trenutno sem bolj privrženec dobrih serij. V vlogi očarljivca? Hm, kaj pa vem, nekako nisem tip, ki bi se metal ven oz. nisem vsiljiv, če mi je kakšna punca všeč, to naredim z bolj previdnim pristopom. Če je priložnost, zapojem kakšno lepo skladbo ob kitari. To imajo punce kar rade. (smeh)

Dekleta osvaja s kitaro

Vam je ljubljena res že padla z neba?

Ljubljenih je bilo že kar nekaj, tiste prave še ne. Verjamem, da mi bo življenje prineslo točno tisto, kar bo najboljše zame.

Ste pa dobili priložnost, da nam pokažete, ali ste v tisti manjšini moških, ki radi plešejo.

Res je, s soplesalko Majo že tri tedne pridno trenirava in res sem še sam presenečen, kako mi je plesni svet všeč. Z Majo se odlično razumeva in poleg tega, da so treningi dokaj naporni, zelo rad preživljam čas z njo. Ne zgodi se vsak dan, da se lahko učiš od tako vrhunske plesalke.

Kako vam gre na treningih, je soplesalka Maja Geršak, ki je profesionalna plesalka, zadovoljna z vami?

Prvih nekaj dni je bilo kar napornih. Plesni čevlji res niso udobni, zato so me vsak večer zelo bolele noge. K sreči je zdaj veliko bolje in se počasi navajam na vse skupaj. Ker se poskušam vseh stvari, ki jih počnem, lotiti 100-odstotno, tudi tukaj vlagam ogromno energije, da lahko zaplešem, kot najbolje zmorem. Res sem srečen, da sem dobil ravno Majo, ki je čudovita oseba in res odlična mentorica. No, kako je zadovoljna z mano, bi morali vprašati njo, a je za zdaj še nisem poškodoval, kar je dober znak. (smeh)

Dekleta osvaja s kitaro

Kako vzdržujete kondicijo?

Šport je del mojega življenja, zato kondicijo redno vzdržujem v fitnesu, veliko tečem, smučam, poleti pa plavam. Pri plesu res vidim, da je kondicija zelo pomembna, in moram reči, da za zdaj kar zdržim vse dolge treninge, ki jih imava.

Glede na to, da veliko nastopate z bendom, mislite, da bodo ob nedeljah navijali za vas, ali gre bolj za žensko stvar?

Predvsem si želim, da me bodo gledalci začutili, da bodo uživali v najinih plesnih točkah, da bodo prepoznali, kako rada to počneva in da sva res predana temu. Če bom dosegel to, bom zadovoljen. Bom pa zagotovo presrečen, če bom dobil podporo gledalcev, tudi mojih iz benda.

Če se ozrete nazaj, bi se morda odločili drugače in ples postavili pred glasbo?

Ne, glasba je moja prva ljubezen, in to je tisto, za kar živim in pri čemer vztrajam. Glede na treninge, ki sem jih imel do zdaj, vidim, da tudi ples vzbuja nekaj v meni, in z veseljem bom vse plesno znanje, ki ga bom dobil v šovu, izkoristil za nadaljnje delovanje v glasbi. 

Foto: Pop TV