Gašper Rifelj je svoji izbranki Maji Geršak posvetil pesem

Z novo pesmijo Samo tvoj se je Gašper Rifelj poklonil svoji srčni izbranki Maji Geršak. (foto: Foto: Rok Mihevc) Foto: Rok Mihevc
Vir: Story
27. 12. 2020

Eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov Gašper Rifelj zadnja leta preseneča z novimi skladbami, ki se vedno znova dotaknejo ljudi.

Tokrat pa nasmejani pevec predstavlja eno izmed svojih bolj izpovednih pesmi z naslovom Samo tvoj, ki jo je posvetil svoji srčni izbranki, plesni zvezdi Maji Geršak, s katero skupaj nastopata tudi v videospotu. Eden najbolj znanih Dolenjcev, ki smo ga v zadnjih letih lahko spremljali tudi v uspešnih muzikalih Ljubezenske prevare in Madagascar v Špas teatru, se pospešeno pripravlja na svoj prvi album, za katerega pravi, da bo imel moderen bendovski zvok.

"To bodo pesmi, ki mi najbolj pobožajo srce. Lahko rečem, da sem vesel, da so okoli mene avtorji, ki me razumejo, kaj želim sporočiti ljudem, zato skupaj lahko ustvarjamo zvok, ki si ga želim. Na albumu bo poleg avtorskih skladb tudi nekaj pesmi, ki so jih zame napisali drugi," je priznal Gašper, ki je znan po tem, da svoje zasebnosti ne razkriva javnosti, je pa tokrat naredil veliko izjemo.

Gašper Rifelj

Kot je znano, je vedno nasmejan pevec že nekaj časa srečen v objemu plesne zvezde Maje Geršak, ki se jo spomnimo iz šova Zvezde plešejo, s katero sta maja letos svojo ljubezen kronala tudi z naraščajem, sinom Brinom. Zaljubljeni glasbenik in očka te dni tako predstavlja svojo novo pesem z naslovom Samo tvoj, v katero je vključil tudi svojo družinico - Majo in Brina.

"Trenutno živimo v svetu, v katerem je veliko negotovosti. Med ljudmi je veliko strahu, nestrpnosti in vsi skupaj smo na neznanem čolnu, za katerega ne vemo, kam pluje. Priznam, da sem tudi sam potreboval čas, da sem v tem 'kaosu' našel svoj mir. Ko sem ga, sem začel razmišljati o stvareh, o katerih se prej nisem spraševal. Kaj mi je v življenju najpomembnejše? Pesem Samo tvoj je zgodba, ki v prvo vrsto postavlja brezpogojno ljubezen. Ko sem skladbo snemal, sem imel pred očmi svoje življenje in dve najpomembnejši osebi v njem. Kot me poznate, zelo malo govorim o svojem zasebnem življenju, a tokrat sem čutil, da bo pesem najbolj iskrena, če sem v njej najbolj iskren tudi sam. Prav zaradi časa, v katerem živimo, sva se tako z Majo odločila, da narediva ta korak in odpreva svoj svet tudi vam ter spomniva na stvari, ki so nama pomembne. Nasmeh, pogled, ljubezen in zaupanje v družini - tega nam ne more vzeti nihče. V prvo vrsto sva postavljena jaz in Maja, najin odnos, ki sva ga v zadnjih dveh letih zgradila na trdnih temeljih in sva oba popolnoma takšna, kakršna sva. Maja sprejema mene in jaz njo, brezpogojno, to se mi zdi v odnosu bistveno. Brin pa je obogatil najin odnos, nas naredil družino in dodal tisto magijo, zaradi katere je življenje zares lepo. To pokaževa tudi proti koncu videospota, ki sicer govori o pravih vrednotah, o stvareh, ki so pomembne. Pesem govori tudi o tem, da se lahko svet popolnoma spremeni, da nam lahko vzamejo vse, a če imaš ob sebi osebo, s katero si lahko popolnoma tak, kakršen si, ki te brezpogojno sprejema in ljubi, lahko premagaš vse. To je največji uspeh in dar v življenju. Hvaležen sem, da to imam," je iskreno povedal presrečni Gašper, ki je v novem videospotu pokazal celo sina Brina.

Gašper Rifelj

"Z Majo sva se odločila, da na koncu videospota res malo pokaževa svojo srečo, sina Brina, a brez obraza. Ko bo čas za Brina, ga boste tudi spoznali, zdaj midva z Majo uživava v tem, kar nama prinaša mali korenjak, in to bi za zdaj rada imela še zase."

Presrečen glasbenik je dokazal, da produktivnost pri njem ne pozna meja, videti je celo, da mu je očetovska vloga dala še večji zagon. "Letos se nam je življenje vsekakor tako ali drugače obrnilo na glavo, zato sem zelo vesel, da se nama je Brin rodil ravno letos in nama s tem naredil to leto zagotovo najlepše. Ko se rodi otrok, se kar naenkrat znajdeš v vlogi, ki ti je neznana in na začetku sva oba z Majo potrebovala čas, da smo nekako našli ritem, ki ustreza vsem. Ne bi rekel, da se življenje obrne na glavo, se pa vsekakor spremeni, ampak lahko rečem, da sem presrečen, da sem postal oče, ker sem s tem tudi sam pridobil tisto, kar sem morda ves čas pogrešal," še prizna pevec, ki zelo uživa v očetovski vlogi. "Vsak dan bolj! Takoj po rojstvu je naravno, da je mama tista prva, ki jo otrok zares potrebuje, zato sem bil v začetnem obdobju bolj opora Maji.

Čez kakšen mesec dni, ko se je Brin že bolj odzival na okolico, pa sva začela graditi vez. Srečen sem, da mi je življenje poklonilo ta dar, da lahko doživim to ljubezen, to čisto energijo, ki jo prinese otrok. Ta odnos mi je tudi v veliko pomoč, ko ustvarjam glasbo, ko sedem za klavir, se zgodi neka magija, ki je prej nisem poznal. Veliko ljudi me tudi sprašuje, ali Brin že kaže kaj zanimanje za glasbo. (smeh) Želim si samo, da sledi svojemu srcu, da bo v življenju počel stvari, ki ga bodo zanimale. Najina naloga z Majo je, da mu stojiva ob strani in ga spodbujava. Če bo glasbenik, bova pa vsekakor čez nekaj let naredila duet. (smeh). Trenutno sicer pri nas doma vseskozi vrtimo moje nove skladbe, ki bodo na prihajajočem albumu, Brin pa jih posluša z nasmehom na obrazu, tako da mislim, da je to dober znak," je še z nasmeškom priznal Gašper.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Rok Mihevc

Nova Story že v prodaji

Story