Gašper Rifelj: Od Kylie h Gašperju

30. 9. 2010 | Vir: Lea
Deli
Kljub nizki temperaturi vode sta z Andrejo profesionalno zaigrala v Gašperjevem prvem spotu.

Pevec mlade slovenske generacije Gašper Rifelj se je odločil, da se letošnjo jesen začne resno posvečati zabavni glasbi. Potem ko je debitiral na Slovenski popevki, se je na njen oder vrnil tudi letos. In to v podobi, za kakršno se je odločil sam in ki se razlikuje od tiste, ki bi jo od njega pričakovala večina poslušalcev. Oziroma bolje rečeno poslušalk.

Gašper, na katerem se ustavi sicer oko marsikatere oboževalke, se je že na začetku odločil, da se bo v prvi vrsti posvetil glasbi in glasu. Če bo pri tem pomagal tudi videz, še toliko bolje, ker je najboljša kombinacija komplet, zagotovo pa zunanje podobe ne bo poudarjal kot glavne stvari. Zato obiskuje solo petje, saj se v prihodnje vidi tudi v petju težjih skladb.

Balada letošnje Slovenske popevke z naslovom Mozaik je ena od stvari, kakršne bi rad počel v prihodnje. Vanjo verjame in jo želi čim bolje promovirati, zato so pravkar posneli tudi spot, ki si ga lahko ogledate TUKAJ. Za partnerico v prvem spotu, posnetem pod taktirko režiserja Mihe Tozona, si je izbral odlično plesalko Andrejo Vakselj.

Ker je plesala v odrski plesni skupini slovite Kylie Minogue, je bil Gašper počaščen, da je privolila tudi v sodelovanje z njim. Tako mu kljub vodi v bazenu v Luciji, ki je imela komaj 19 stopinj, ni bilo težko zaigrati v skupnem kadru, kljub mrazu pa so se tudi dobro zabavali.

Odkrit na Pagu? Gašper se je za spot in festival pripravljal tudi na Pagu, kjer so s prijatelji pet dni uživali na vse pretege. Zdaj pa gre spet zares.

Poleg pevskih obveznosti se mu namreč začenjajo predavanja na fakulteti, zato bi v prihodnjem mesecu rad za kakšen dan odšel še v Španijo, saj je bilo zanj letošnjih poletnih počitnic bore malo, poletje pa delavno. Navdušeni jahač zaradi obveznosti in malo časa letos tudi na konjskem hrbtu žal ni prebil toliko časa, kot bi si želel.

Z nastopom na Popevki je zadovoljen, saj se je predstavil v podobi, v kateri si je želel, in očitno je glede na uvrstitev všeč tudi poslušalcem. Uspešno je začel sodelovati tudi z Davorko Požgan, ki mu je naredila obleko za nastop na festivalu. V prihodnje bo, kot pravi, oboževalke morda presenetil tudi v izzivalnejši podobi.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu