Gašper Rifelj odkrito: "Maja iz mene vsak dan dela boljšega človeka"

V življenju ima veliko razlogov za to, da si preprosto reče, da je zadovoljen s sabo in s svojim življenjem. (foto: Foto: Matic Gabriel) Foto: Matic Gabriel
Vir: Story
27. 8. 2022

Priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj je zadnje čase nasmejan do ušes, za kar so krivi njegova družinska sreča z Majo in sinovoma Brinom in Franom, pravkar zaključen dopust z avtodomom in nova pesem S tabo. V poletnem klepetu nam je zaupal sočne podrobnosti in zanimivosti.

Gašper, pred kratkim ste se s partnerico, plesno zvezdo Majo Geršak, in otrokoma vrnili s počitnic, kamor ste prvič odšli z avtodomom. Kakšna je bila ta izkušnja za mlado družino?

Moj oče je pred nekaj meseci kupil avtodom, zato smo se odločili, da letos prvič skupaj preizkusimo počitnice z avtodomom v kampu. Vedel sem, da mi bo takšen dopust všeč, nisem si pa mislil, da me bo tako prevzel. Všeč mi je, ker si ves dan zunaj, v naravi, v senci pod borovci. Veliko je tudi otrok, veliko je druženja in spoznavanja novih ljudi, kar mi je izredno blizu. Vsekakor bomo ponovili avgusta, ko se spet odpravljamo na morje. Tokrat nekam proti Dalmaciji.

Dopustovanje z avtodomi je res posebna izkušnja, ki pa vas je očitno prepričala, da bo to vaša nova poletna stalnica?

Res je, ravno zato, ker smo vsi radi v stiku z naravo in predvsem to, da ti avtodom omogoča, da si popolnoma svoboden in da vse, kar potrebuješ, ves čas voziš s sabo. V kampu tudi pretirano veliko oblek ne potrebuješ. Dvoje hlač, majice in kopalke. To je vse, kar potrebuješ za teden dni. (smeh)

No, ampak morje in hrvaška obala vam zadnje čase kar pogosto sledita, tudi zaradi vaše nove pesmi, kajne?

Morje mi pomeni svobodo in moč. Vsakič znova, ko sedim na obali in se zazrem v morje, me prevzame njegova veličina. Zato smo tudi videospot za novo pesem posneli v Pulju, na rtu Kamenjak blizu Premanture, in na jadrnici. Spota najprej sploh nisem načrtoval, na koncu pa sva se z režiserjem in snemalcem Maticem Gabrielom hitro ujela in našla skupni prosti datum, zato smo snemanje videospota praktično splanirali v enem dnevu. Prvič sem šel na snemanje povsem nepripravljen. Vse, kar sem si želel, je bilo, da se imamo lepo in da uživamo, hkrati sem pa upal, da to energijo ujamemo v objektiv. Dan pred snemanjem smo se odločili za lokacijo, se vse dogovorili in naslednji dan šli vse skupaj posnet. Bil je zares krasen dan in zelo sem zadovoljen, kako je izpadel celoten videospot.

Govori se, da ste bili prvič v življenju na jadrnici? Je to res?

Ja, čisto zares. (smeh) Jadrnica, na kateri smo snemali, je last Majinega strica ter njegove žene in res sem jima zelo hvaležen, da sta se z veseljem odzvala povabilu in brez pomisleka uredila, da smo lahko snemali na jadrnici. To je bil najlepši del snemanja, predvsem tisti del, ko smo zapluli iz pristanišča. Občutek svobode, ki ga prinaša jadrnica, je zares izjemen. Ko smo čakali na večerno svetlobo in sončni zahod, nam je Alenka skuhala kavico, zares je bilo prijetno uživati sredi morja v popolni tišini in miru.

Kaj pa pesem, ki nosi naslov S tabo? Predvidevam, da ciljate na svojo izbranko Majo?

Navdih pesmi je bil zagotovo najin odnos z Majo. Ona je tista, ki iz mene vsak dan dela boljšega človeka, ona mi je rodila dva čudovita otroka in presrečen sem, da je ravno ona mati mojih otrok. Boljše mamice za svoja sinova si ne bi mogel izbrati. Naj bo tudi ta pesem posvečena njej. (smeh)

Torej govori o ljubezni?

Ja, tudi tokrat se s skladbo S tabo dotikam zgodbe o ljubezni. Govorim o tisti pravi ljubezni, ki se rodi med dvema in za katero verjameš, da bo večna. Ko najdeš in imaš ob sebi pravo osebo, se zdi, da je vse mogoče. Zame je največji uspeh, če imaš ob sebi nekoga takšnega.

Zadnje čase veliko pesmi napišete kar sami. Črpate navdih iz svojega življenja?

Vse pesmi, ki jih trenutno ustvarjam, so moje avtorske, zato inspiracijo vedno črpam iz svojega življenja, izkušenj, tudi iz okolice, ki me obdaja. Skladbo sem napisal pred nekaj meseci, in sicer je inspiracija prišla v trenutku. Iz sebe sem želel izliti vso pozitivo, zadovoljstvo, srečo, ki me je prevzemala. Nastala je lahkotna, poletna, plesna pesem z besedilom, ki ima v ozadju resnično zgodbo. Ko sem pesem posnel in sem jo poslušal, me je ponesla na morje in v tiste brezskrbne poletne dni, zato sem skladbo prijavil tudi na letošnji Festival melodij morja in sonca. Pesem se sicer ni uvrstila v tekmovalni del, ampak kljub vsemu sem čutil, da mora letos poleti priti do poslušalcev.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Matic Gabriel

Nova Story že v prodaji

Story