Gašper Rifelj (Zvezde plešejo): Šport me sprosti

Gašper Rifelj (Zvezde plešejo): Šport me sprosti (foto: Anita Rifelj) Anita Rifelj
Vir: Jana
27. 5. 2018

Pevec, ki je preizkusil svoje plesne korake v šovu Zvezde plešejo.

Ste se s plesom že kaj ukvarjali, preden ste se udeležili šova Zvezde plešejo?

Profesionalno se nisem nikoli ukvarjal s plesom, sem pa vedno zelo rad plesal. Če gremo na kakšno zabavo, sem hitro na plesišču. Pri plesu mi je všeč, da te sprosti in razvedri. Vesel sem, da sem dobil povabilo v oddajo, ker kljub napornim treningom uživam in mi je ta oddaja pisana na kožo.

Kaj je bil za vas največji izziv pri sodelovanju v plesnem šovu?

Največji izziv je zagotovo to, da vsak ponedeljek izveš, kaj boš plesal v naslednji oddaji, in potem imaš do nedelje čas, da skupaj s profesionalno plesalko pripraviš nastop. Je pa tudi res, da se veliko naučiš, greš večkrat prek sebe, ker včasih podvomiš, ali boš kakšno stvar izpeljal, vendar na koncu vidiš, da ti je uspelo. To so potem res prijetni občutki. Še posebno veliko mi pomeni, ko mi ljudje pišejo in mi pravijo, da se jih je ples dotaknil, da so uživali in da me podpirajo.

Katera je vaša najljubša plesna zvrst?

Zelo rad imam temperamentne, hitre plese, kot so jive, čačača, paso doble, všeč so mi tudi bolj romantični plesi, kot sta rumba, dunajski valček. Vsak je po svoje zanimiv, saj ima vsak svoj karakter in vsak zahteva svojevrsten pristop. Zagotovo bodo moji naslednji videospoti bolj plesno obarvani, saj želim vse pridobljeno znanje izkoristiti tudi v svoji glasbi.

Z glasbo se ukvarjate že precej časa. Zanimivo je, da ste začeli z narodno-zabavno glasbo. Zakaj ste se usmerili v popularno glasbo?

Moj prvi stik z glasbo je bila diatonična harmonika, ki jo še danes rad primem v roke. Toda ves čas me je vleklo v zabavne vode, tam sem se vedno bolj videl. Potem so prišli prvi festivali, nastopi z bendom in takrat sem vedel, da je to tisto, kar me resnično osrečuje, in da bi to rad počel v življenju. Pozneje sem se vpisal na Konservatorij za glasbo, kjer sem igral klavir in kitaro ter nadgradil svoje pevsko znanje. No, morda pa kdaj posnamem tudi kakšno narodno skladbo, nikoli ne reci nikoli. (smeh)

S čim se ukvarjate poleg glasbe?

Imam svoje podjetje, ki upravlja ročno avtopralnico v Novem mestu, organiziram dogodke, učim otroke na poletnih taborih, vodim prireditve, res mi ni dolgčas. Je pa glasba na prvem mestu in vesel sem, da lahko vse bolj delam v tej smeri. Letos pripravljam še nekaj novih skladb, zagotovo še dva videospota, morda tudi kakšen duet.

Kako preživljate prosti čas?

Zelo rad imam šport. Rad tečem, grem v fitnes, plavam. Moja velika strast so tudi konji, in kadar imam čas, rad sedem v konjsko sedlo. To me resnično sprosti. Zaradi natrpanega urnika sem zadovoljen tudi, če grem za kakšno uro s prijatelji na kavo ali se zvečer zabavat.

Menda ste velik ljubitelj živali. Katere živali imate doma?

Odraščal sem na kmetiji, kjer sem že kot otrok imel stik z živalmi in občutil vso njihovo ljubezen, ki ti jo lahko dajo. Doma imamo konje in našo psico Lori, babica pa ima tudi kokoši. Tako da je pri nas kar veselo.