Gašper Rifelj: Vroči prizori s soplesalko Majo

Gašper Rifelj: Vroči prizori s soplesalko Majo (foto: Anita Rifelj) Anita Rifelj
Vir: Lady
28. 7. 2018

Glasbenik Gašper Rifelj je dokazal, da ni vešč samo petja, ampak tudi plesanja. Po finalnem nastopu v oddaji Zvezde plešejo, kjer se je vrtel s profesionalno plesalko Majo Geršak, je ta prevzela še eno vlogo v njegovem življenju.

Gašper, ples, glasba, petje ... vse to je v zadnjih mesecih zelo intenzivno pri vas. Kaj vas je v tem času najbolj zaznamovalo?

Zagotovo me je v tem času najbolj zaznamovala oddaja Zvezde plešejo. To je bila ena najlepših izkušenj v mojem živ­ljenju. Ogromno sem se naučil o sebi, pridobil veliko plesnega znanja, spoznal nove ljudi, ki so postali moji prijatelji. V teh mesecih je bil tempo res hud. Skoraj vse dni sem treniral, vmes sem snemal še nove skladbe in tudi nastopal. Ampak če počneš nekaj, za kar živiš, ni težko. Kljub vsemu sem neizmerno užival in zagotovo bi to plesno izkušnjo še enkrat ponovil.

Plesna izkušnja je za vami, zdaj vas čakajo nove. Nam zaupate kaj več o svojih novih podvigih?

Oddaja je za mano in vesel sem, da so me ljudje tako dobro sprejeli in da imam veliko podpore. Za to sem resnično hvaležen. Pojem in plešem za ljudi in njihova podpora mi največ pomeni. Takoj po oddaji sem dokončal novo skladbo in z Majo posnel tudi videospot, ki sem ga predstavil pred kratkim in je že na ogled. Zelo sem se razveselil tudi povabila v nov slovenski muzikal Madagaskar, kjer imam glavno vlogo, in sicer bom lev Alex, tako da sem trenutno že zelo zaposlen tudi s tem projektom. Zadovoljen sem, da se mi stvari lepo odpirajo, ampak sam pri sebi že močno čutim, da potrebujem nekaj časa zase, da se spočijem in umirim, saj tako rekoč od lanskega decembra še nisem bil prost. Zato bom julij izkoristil za dopust in počitek, da se popolnoma odklopim in pripravim na vse projekte, ki me čakajo. No, bom pa seveda vmes tudi nastopal in promoviral novo skladbo Hotel za 2, tako da mi ne bo ravno dolgčas.

Gašper Rifelj

Pred kratkim ste torej izdali tudi novo pesem Hotel za 2 ...

Ko sem med projektom Zvezde plešejo le imel nekaj časa, sem snemal nove skladbe, saj želim konec leta izdati svoj prvi album. Ko sem posnel skladbo Hotel za 2, sem začutil, da bo to prva skladba, ki jo bom predstavil. Je taka lahkotna, v latino ritmih in prava za poletne dni. Vse skupaj sem nadgradil še z videospotom, kjer skupaj z Majo tudi zapleševa. Štiri mesece sva plesala skupaj in vesel sem, da sva najino plesno zgodbo nadgradila tudi v mojem novem videospotu. Odzivi so zares zelo dobri, in to mi daje še večjo motivacijo za naprej. Če si še niste ogledali novega videospota, si ga pojdite hitro pogledat! (smeh)

Glavno vlogo v videospotu sta prevzela z Majo, s katero smo vaju spremljali v oddaji Zvezde plešejo. Kako je bilo na snemanju?

To je že moj šesti videospot in še nikoli nisem bil tako sproščen kot na tem snemanju. Verjetno zaradi tega, ker se z Majo res dobro poznava in sva na snemanju oba res uživala. Z videospotom sem želel poudariti sproščenost in pozitivno energijo skladbe, zato smo se z ekipo odločili, da gremo snemat na Obalo, da ujamemo poletni duh. Režijo sem zaupal odličnemu Mihi Tozonu, s katerim sva že večkrat zelo uspešno sodelovala. Snemali smo res od zgodnjega jutra in vse do poznega večera, ampak smo ves čas noro uživali in posneli ogromno lepih kadrov, tako da sem že tisti dan vedel, da bo končni izdelek zagotovo vrhunski.

Med vama je tista prav posebna kemija. Ne bom rekla, da ljubezenska, ker vaju poznam, ampak takšna, da bi marsikdo rekel, da bi bila lep par. To pogosto slišita? (smeh)

Res niste prvi to rekli. Z Majo sva se ujela že na začetku in hvaležen sem, da sem to plesno zgodbo delil prav z njo. Ona mi je dala vse, kar sem v tem projektu Zvezde plešejo potreboval. Vse plesno znanje, podporo in res mi je bila na voljo 24 ur na dan. V tem času se nisva niti enkrat sprla, kar pomeni, da se očitno res razumeva oz. se mi zdi, da sva si zelo podobna in ravno toliko različna, da ko sva skupaj, vse funkcionira. Ali bi bila par ... kaj pa vem. O tem nisem niti razmišljal, ker ima Maja fanta, sem pa zelo vesel, da je prišla v moje življenje in verjamem, da bova še ostala v stiku in zagotovo bova še kdaj zaplesala.

Maja je oddana, kako pa je z vami, Gašper? Kaj čakate?

Tako zaposlen sem z različnimi projekti, da nimam časa nič čakati. (smeh) Življenje mi je vedno do zdaj dalo vse tisto, kar sem v danem trenutku potreboval. Zagotovo bo kmalu čas tudi za to in pozneje čas, da si ustvarim družino. To si želim.

Gašper Rifelj

Ob izidu nove pesmi pa vas bomo jeseni lahko spremljali tudi v muzikalu.

Na začetku junija smo začeli vaditi za muzikal, saj nas konec septembra čaka premiera. Vesel sem bil povabila, saj sem si že dolgo želel, da bi nastopil v tem žanru. Tukaj se združi vse, kar imam rad. Petje, ples in igra. Zagotovo bo to velik izziv, sploh ker mi je bila zaupana glavna vloga. Ekipa je res super, že zdaj se noro zabavamo na vajah in verjamem, da bomo vso to pozitivno energijo prenesli na ljudi, ki nas bodo prišli gledat. Občutek imam, da bo to na odru en res hud žur in komaj čakam, da se začnejo predstave.

Kako se veselite novih izzivov?

Zelo se veselim vsega, kar me čaka v prihodnje. Nove skladbe, nastopi, muzikal ... Občutek imam, da so se mi končno odprla vrata, za kar sem trdo garal 10 let. Želim si vztrajati v stvareh, ki jih rad počnem, želim si, da me ljudje spoznajo tudi kot glasbenika in da bi čim večkrat prepevali moje skladbe na koncertih.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Anita Rifelj