Gašper Rifelj združil moči s Kvatropirci

Gašper Rifelj je uresničil veliko željo in posnel skupno pesem s priljubljenimi Kvatropirci. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Lady
22. 2. 2019

Priljubljeni pevec Gašper Rifelj je minulo leto končal zelo uspešno z novo pesmijo in številnimi ponovitvami muzikala Madagascar, novo leto pa je začel z novim glasbenim presenečenjem. 

Moči je združil s priljubljeno skupino Kvatropirci, s katero se je takoj ujel. “Fante spremljam že nekaj časa in zelo mi je všeč, kako skupaj zvenijo in zapojejo. Takšno petje mi je zelo blizu, saj tudi sam prepevam v vokalni skupini, ki smo jo ustanovili bivši sošolci s konservatorija za glasbo. Že nekaj časa sem imel željo po sodelovanje s Kvatropirci in vesel sem, da so bili fantje za stvar in za skupni projekt,” je povedal Gašper, ki je s priljubljeno skupino posnel novo pesem.

“Po tehtnem razmisleku smo se odločili, da naredimo predelavo skladbe, ki jo ljudje zelo dobro poznajo – Moja ljubica. To je ena izmed mojih najljubših skladb in vesel sem, da smo jo posneli skupaj. Pesem govori o ljubezni, zato je idealen čas prav zdaj, ko je pred vrati valentinovo, saj bo tako še bolj zaživela kot romantična pesem. Verjamem v ta naš skupni projekt in čutim, da bo ljudem všeč. Mislim, da je lepo, če se glasbeniki med seboj povezujemo in tudi ljudje navadno te stvari zelo dobro sprejmejo,” je še dodal simpatičen Dolenjec, ki je s Kvatropirci posnel tudi videospot.

“Snemali smo na Primorskem, v zapuščeni hiši ob solinah, seveda pa ni šlo brez zabavnih trenutkov, smeha in pozitivne energije, kar se vidi tudi v spotu,” nam je še zaupal Gašper, ki že sprejema prve čestitke in pohvale za novo pesem.

Zamenjali člana

Fantje iz zasedbe Kvatropircev pa so tudi sami zelo glasbeno navdahnjeni, saj so v minulih dneh izdali čisto novo pesem z naslovom Ti si zame čokolada. David Novak, sicer tudi član ansambla Gadi, je napisal besedilo in melodijo, za aranžma pa je poskrbel Samo Kališnik. Poleg članov skupine Kvatropirci je v videospotu v glavni vlogi nastopila lepotica Emma Peralta, zmagovalka World Top Model Slovenia 2018, seveda ni treba posebej razlagati, kdo je v videospotu sladka čokolada in da se je, če se želiš 'posladkati' s takšno čokolado, treba potruditi.

Poleg ženske atraktivnosti v spotu, ki je nastal v sodelovanju s produkcijo Pratnemer, pa je zanimivo tudi to, da se v spotu njihov basist Gorazd Zapušek sibolično poslovi; nadomestil ga bo Matej Kocen. Fantje se poslavljajo prijateljsko in ostajajo v stikih; tako delovno kot tudi družabno. Novo leto se je torej za Kvatropirce začelo precej uspešno. Pravijo, da se tako tudi nadaljuje in da čutijo, da prihaja njihov čas.

“Letos se nameravamo prijaviti na festivale, izdajamo avtorske skladbe, tudi kakšno sodelovanje je še na vidiku. Trenutno pa se najbolj pripravljamo na lastni veliki koncert, spektakel v sodelovanju z Big Bandom ŠCNM, ki bo 25. aprila v Novem mestu,” je povedal kitarist in pevec zasedbe Samo Kališnik.

Besedilo: A. P. K. // Fotografije: osebni arhiv