Gašper Šantl: Da bi našel samega sebe, sem pustil vse za sabo

3. 2. 2020
Deli
Zala Kralj in Gašper 
Šantl se v Tel Aviv 
odpravljata 3. maja, 
saj ju že naslednji 
dan čaka prva vaja. (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Naš lanski evrovizijski predstavnik Gašper Šantl, ki je v Tel Avivu z Zalo Kralj še kako navdušil, je že večkrat tu in nam dejal, da njegova mladost ni bila ravno posuta z rožicami, ampak prav življenjska borba.

Tako je te dni delil zapis, skozi katerega je strnil misli in povedal, kako si je vedno želel delati glasbo. A pot do tega, kjer je danes z Zalo, sploh ni bila lahka. "Nekateri morda še ne veste, da sem si vedno želel delat glasbo, kitare in produkcije pa se učim od 11 leta naprej vsak dan. Z željo, da najdem delo v glasbenem studiju, sem na zadnji srednješolski dan zapustil dom in se s kolesom odpravil iskat službo v tujino (namreč v Sloveniji me noben ni vzel za vajenca). Skoraj tri mesece sem tako pisal maile raznim studijem, vmes pa sem živel iz nahrbtnika, brez brisače ali zobne paste," je v uvodu dejal Gašper Šantl in nadaljeval svojo težko zgodbo.

"Kmalu sem dobil odgovor iz Prage in moje iskanje se je končalo tako, da sem se vselil v Prago, kjer so me v Faust Records vzeli za svojega. Takrat sem se naučil, kako je vsakodnevno delati na glasbenih projektih in kaj to pomeni za moje življenje. Bilo je vse kar sem si želel, ker pa se mi je zdelo, da sem se ujel v lastne sanje, sem se počutil vedno bolj utesnjeno. Da bi našel samega sebe, sem pustil vse za sabo. S kolesom sem se iz Slovenije odpravil do Nemčije, do Nizozemske, do Portugalske in vse vmes. Bilo je res fantastično. Polno vseh možnih čustev, težavnih situacij in prelepe narave. Na poti sva z zalo napisala pesem Valovi in nikoli si nisem mislil, kam vse me bo to vodilo. Res sem vesel, da me je," je vse skupaj strnil Gašper in tako dokazal, da se da z voljo v življenju marsikaj doseči, pa čeprav ne takoj in ta trenutek.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik