Gašper Tič: Borisu in Kseniji poklonil verz

Gašper Tič: Borisu in Kseniji poklonil verz (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
26. 5. 2016

Čeprav je od tega minilo že kar nekaj dni, v javnosti še vedno odmeva skrivna poroka šefinje državnega protokola Ksenije Benedetti in njenega izbranca, igralca in filmskega režiserja Borisa Cavazze.

Da je bil njun veliki dan ovit v tančico skrivnosti, je bilo sicer pričakovano, saj sta pred tremi leti prav tako potihoma začela negovati svojo ljubezen, ki se je nežno, a s toliko večjo vnemo dotaknila tudi nekaterih znanih Slovencev. In čeprav Ksenija in Boris z mediji ne delita svojih nežnih trenutkov, smo v preteklih letih iz redkih novičk ugotovili, da ju poleg ljubezni povezujejo številne strasti, med katerimi se brez dvoma med tiste najpogosteje opevane umešča Borisov drugi dom, teater. Prav z gledališkega odra je na njun posebni poročni dan 'priletelo' tudi prav posebno presenečenje, ki ga je zanju pripravil priznani igralec in njun prijatelj Gašper Tič.

Napisal jima je prigodnico

"Na poroki sem bil presenečenje. Katja (Katja Pegan, direktorica Gledališča Koper, op. p.) in Borisov sin Sebastian sta mi zaupala, da je želja mladoporočencev prigodnica v mojem stilu, kot jih pišem prijateljem ob njihovih praznikih. Z veseljem sem sprejel častno nalogo in molčal mesec dni o skrivni poroki in prigodnici, kot bom tudi poslej," je povedal Gašper. Presenečenje je seveda uspelo, Ksenija in Boris sta bila vesela in ganjena. "Nasmejali smo se do solz, ganjeni smo bili tudi ... Lepo je bilo. Kaj jima želim? Vse sem jima povedal. Vse dobro! Kako sta bila videti? Ljubezen. Kaj sem čutil? Ljubezen. Kaj o tem mislim? Ljubezen."

Kratek odlomek iz prigodnice, ki jo je napisal Gašper Tič ...

Ljudje smo ...

ene navadne mone,

ki gradimo velike hiše

in še večje balkone,

skrbi nas, kaj za nami

bo ostalo,

kar že imamo, opazimo

bolj malo,

bojimo se umret,

ne znamo tu in zdaj živet ...

Meni sta preprosto zgled,

vajina zveza - čaščenja

trenutka obred ...

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Goran Antley, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 21/2016

Story 21/2016, od 19. 05. 2016