Gašper Tratnik bo v Južnoafriški republiki stavil na lepoto

Gašper Tratnik bo v Južnoafriški republiki stavil na lepoto (foto: Milan Del Rosario) Milan Del Rosario
8. 1. 2020

Kar nam je v začetku lanskega decembra zaupal Gašper Tratnik, je te dni tudi udejanjil. Simpatični maneken se je namreč z zagrebškega letališča podal v Cape Town, Južnoafriško republiko, kjer ga čakajo novi izzivi.

Kot pravi Gašper Tratnik je Cape Town značilna destinacija za snemanje reklam in fotografiranje raznih kampanij ... in ravno to mu je še kako pisano na kožo. "Zaradi obratnega letnega časa, se veliko evropejskih naročnikov odloči, da posnamejo svoje oglasne kampanije januarja ali februarja v Cape Townu, ko je tam poletje," je dejal naš maneken, ki ga sicer lahko opazimo v številnih reklamah za različne blagovne znamke.

Če bo šlo vse po načrtu, bo v Južnoafriški republiki preživel tri mesece, nato pa se bo poln novih znanj in izkušenj vrnil v domovino. Seveda, če vmes ne bo podpisal še kakšne pogodbe, saj so vrata v modnem svetu takorekoč odprte. In zakaj se je sploh odločil, da gre v tujino? Postavni Gašper pravi, da je takšno delo pri nas priložnostno, manj plačano, pa še to je ponavaddi vse skupaj povezano s kompenzacijami, kar pomeni, da za nastope dobiš recimo oblačila. V tujini pa so takšne zgodbe precej drugačne - boljši kot si, bolje te plačajo, pravi Tratnik.