Gašper Tratnik o svojem življenju v Aziji

Maneken Gašper Tratnik si kruh služi v Kuala Lumpurju.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
3. 6. 2013

Maneken Gašper Tratnik že nekaj časa živi in dela v Aziji. Postavnemu mistru je tujina odprla nove možnosti za odličen zaslužek, ki ga ponuja azijski trg.

Gašperja je na dolgo, večmesečno pot poslala agencija Mister Model management, kjer deluje pod vodstvom Erika Ferfolje.

"To je bilo moje prvo potovanje v Azijo in moram priznati, da je bilo vse povsem drugače, kot sem bil vajen doma. Tudi tempo in delavnik sta prilagojena njihovemu življenjskemu slogu. Moj delovni dan se začne ob osmi uri, ko pojem zajtrk in se odpravim na fitnes. Nato pa me čakajo avdicije. Zvečer je na sporedu druženje s prijatelji ali pa žur v kašnem klubu. Če gremo žurirat, se seveda naslednji dan obisk fitnesa prestavi na večer. Kadar pa imam popolnoma prost dan, kar je navadno ob nedeljah, ga izkoristim za počitek. Dan za ležanje ob bazenu in obisk tajske masaže. Tudi pri prehrani se pregrešim in si privoščim kakšno pico."

(smeh) Gašper je s prijatelji raziskal pokrajine in mesta, ki so na Tajskem najbolj atraktivni.

"S prijatelji smo obiskali Koh Samet, otok, ki je dve uri stran od Bangkoka. Obvezen je bil obisk templja tigrov, ki me je najbolj očaral. Most na reki Kwai, restavracija SkyBar, kjer so posneli en del filma Hangover 2. Nato smo si ogledali polotok Krabi na jugu Tajske, kjer sem imel slikanje za revijo Image. V Bangkoku sem spoznal veliko ljudi z vsega sveta, ki si služijo kruh kot modeli. Večinoma so to manekeni iz Brazilije in Rusije."

Gašper je po treh mesecih bivanja v Bangkoku spakiral kovčke in se preselil v Kuala Lumpur. "Tukaj mi je veliko bolj všeč kot v Bangkoku, saj vsi govorijo angleško."

Gašper si ta hip lahko privošči tovrstno odsotnost, saj doma končuje študij. "Študiram strojništvo v Ljubljani in sem absolvent. Izpite sem uspešno opravil že lani septembra, tako da me čaka še samo diploma. Ko se vrnem iz Malezije, je ta takoj na vrsti."

Za Story Mihaela Margan, foto Story press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 23/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 23/2013

Story Story 23/2013, od 29. 05. 2013