Gino in Jernej Tozon: Fejst glasbenika in vzgojitelja

Vir: Lea
9. 6. 2010

Gino in Jernej Tozon. Prvi je uspešen samostojni glasbenik, drugi pa velika okrepitev in ponos zasedbe Čuki. A to ni njun prvotni šiht. Oba vsak dan v vlogi vzgojiteljev namreč razveseljujeta otroke v škofjeloškem okolišu.

Zaupala sta nam, kako sta se sploh znašla v vrtcu. "V gimnaziji sem si rekel, da moram imeti neki poklic. Vedel sem, da se mi ne da veliko študirati, vedel sem, da bo glasba na prvem mestu. Za stabilnost in rezervo mi je šolska psihologinja predlagala poklic vzgojitelja, ker me je nekako videla v tej vlogi, tako da sem ji danes tudi hvaležen za to. Moja nekdanja ravnateljica me je takoj vzela v službo in zdaj že deveto leto opravljam poklic vzgojitelja," pove Gino, medtem ko je Jernejeva zgodba nekoliko drugačna:

"Vzgojitelj sem dobri dve leti. Imel sem možnost izbirati med vojsko in vrtcem, pa sem se odločil za vojsko. Dobri dve leti sem bil profesionalni vojak, potem pa so me zaradi poškodbe likvidirali. Želeli so me premestiti v Maribor, kar pa mi ni dišalo. Tako sem naredil vzgojiteljsko šolo, poleg tega me je za ta poklic prepričala še mama in zdaj sem tukaj."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri